2019. november 20., Jolán

Tízezer felett a letöltések száma – kisvonat és bál is lesz a nagyvázsonyi szüreten

kinizsi táltosaivideóval

Facebook-eseményként már több, mint tízezren kattintok a nagyvázsonyi Szent Mihály-napi Marha(nagy)hajtás – Szüreti Mulatság rendezvényre, ahol kisvonat és szüreti mulatság valamint a Kerekes Band koncertje is várja a programra látogatókat.

Idén néhány év szünet után újra a csorda-hazahajtás köré (is) szerveződik a nagyvázsonyi őszi programsorozat, amelynek keretében ismét lesz kora reggeli ébresztő cigányzenével, majd fogatosok felvonulása kisvonattal, a Városi-dombon főzőverseny, népi játékok, a különleges BicikLÓ-pálya, kulturális programok, magyar nóta jó ebédhez nótaénekessel majd a programot a folklór és funky zene, a gyimesi és hajdúsági muzsika valamint a pop műfajt remekül ötvöző Kerekes Band ad fergeteges koncertet. Természetesen fellépnek a rendezvényen a helyi intézmények hagyományápolói (képünkön a Kinizsi Táncosai néptánc-együttes). A rendezvény plakátja itt nézhető meg.

A nap különlegessége az újra az egész falut bejáró kisvonat lesz, aminek köszönhetően bárki gépjármű nélkül tud a rendezvényre jönni-menni, de a turistáknak is remek szolgáltatás lehet, hiszen bejárhatják a szerelvénnyel a települést. Újszerű elem a Szüreti bál, amelynek a Kisiskola ad otthont 20.30 órától, itt a Fésüs Duó (Várbálról lehet sokaknak ismerős) fogja biztosítani a talpalávalót. A kisvonat menetrendje itt érhető el, a bál plakátja pedig innen tölthető le. A rendezvény szervező csapata Facebook-esményt is létrehozott, amelyet már több, mint 10.000 fb-használó tekintett meg.

Videó: Kerekes Band Ethno Funk c. számának videóklipje

Címkék: , , , , , , , , , , , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.