2020. április 9., Erhard

Szent Mihály-nap Nagyvázsonyban – projektnyitó rendezvény

szent mihály sokaságA Szent Mihály-napi rendezvény egyúttal projektnyitó rendezvény is volt a településen. Hitről és kitartásról beszélt a településvezető köszöntőjében.

A szeptember 26-i szüreti lovas és fogatos menet reggeli-délelőtti cigányzenés ébresztést és kisbíró-hirdetést követően 12 órakor gyülekezett az Egészségház előtti réten, ahonnan két megálló- és kínáló pontot érintve járta be a települést és érkezett a Városi Dombon kialakított rendezvénytérre. Bertók György nótacsokránál Horváth Richárd és cigányzenekara húzta a talpalávalót, majd a helyi hagyományőrzők, művészeti csoportok és intézmények alkalomhoz illő műsorai szórakoztatták a közönséget: Kinizsi Táltosai felnőtt tánc-csoport, Őszirózsa Nyugdíjas Klub, Piltman Anna, Modern Tánccsoport, óvodás és iskolás néptáncosok magas színvonalú műsorát követően a Kerekes Band adott koncertet, este pedig szüreti bált rendeztek a Kisiskolában. A rendezvény délelőttjén főzőverseny volt, ahol a Nemesleányfalui Lovas Egyesület lett az első helyezett, a második díjat a Novus csapata, a harmadik díjat jelentő serleget pedig a Kinizsi TE “szakácsai” vitték el. A programon délután menetrend-szerinti kisvonat járta a község utcáit, de volt kirakodóvásár, hagyományos népi játékok, ugrálóvár is, de talán  a legnagyobb népszerűségnek a BicikLÓ nevű aszfaltjáték örvendett a gyermekek körében.

szent mihály beszéd2

Hit, kitartás kellett a falu legjelentősebb fejlesztéseihez – hangsúlyozta Fábry Szabolcs polgármester az ünnepen

Fábry Szabolcs polgármester köszöntőjében hangsúlyozta: az esemény egyúttal projektnyitó rendezvény is, hiszen  Nagyvázsony Község Önkormányzata 147 173 203 Ft KEOP-támogatás lehívására jogosult, melyből megújul az általános iskola és az IKSZT lapostetője (hő- és vízszigetelés), az Egészségház, a Kisiskola, a Tűzoltószertár, a nemesleányfalui “Elosztó” homlokzata és külső illetve fűtött-nem fűtött helyiségeinek nyílászárói és homlokzatai valamint a Községháza homlokzata, a Mesevár Óvoda és Bölcsőde fel nem újított épületszárnya továbbá valamennyi érintett ingatlan födémszigetelése. “A rendszerváltás óta nem volt összesen ekkora mértékű támogatásban a településen. A közel 150 millió forintos kiemelt kormánytámogatáshoz három dolog kellett: a hit, amely éppen egy esztendeje (az önkormányzati választások kampányában) többséget szerezve fejlesztést ígért a községnek; a képviselő-testület és a hivatali dolgozók elmúlt hónapokban tanúsított hozzáállása és elkötelezettsége, valamint a nagyon nehéz helyzetben küzdő magyar kormánypolitika melletti kitartás, amely Nagyvázsonyban az időközi választásokon mutatkozott meg április 12-én” – mondta el a településvezető. A köszöntőt követően Zékány Zsolt alpolgármester átadta az “Ablak a világra” szabadtéri installációt, amelynek egy padláson talált régi nyílászárója illetve kőfala szimbolizálja a községben zajló fejlesztéseket.

A programról beszámolt hírportálunk mellett a megyei Napló, a Lánchíd Rádió, Kossuth Rádió, az ATV és élőben jelentkezett az M1 Közmédia is.

Címkék: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.