2020. augusztus 6., Berta, Bettina

Székesfehérvárott értékelték a nagyvázsonyi képzést (is)

tkki fehérvárvideóval

Az állami képzőközpont (TKKI) regionális igazgatóságán, Székesfehérváron értékelték a felnőttképzési programokat, köztük a nagyvázsonyi programot is.

A TKKI regionális igazgatóságán Pájer László regionális igazgató köszöntötte az egybegyűlteket, majd a fővárosi központból Varga Ferenc mutatta be az országosan futó és október végén záruló TÁMOP 5.3.8. programok eredményeit. Az előadáson kiemelték, csak a régió három megyéjében közel 45.000 embert értek el alapkompetencia, nyolcosztályos és szakmai képzőprogramokkal. Az érintettek többségének ez volt az a lehetőség, ahol visszatérhettek a munka világába. Az elért, főként hátrányos helyzetűek számára mintegy 322 millió forint került megélhetési támogatás, segély helyetti kifizetésre.

A régió közel 150 képzési helyszínéből az egyik legsikeresebb helyszín Nagyvázsony volt, ahol három képzésben összesen mintegy 70 fő vett részt a településről és a környékéről – hangzott el az értékelésen. A település polgármesterét is meghívták a szervezők a záróalkalomra. Fábry Szabolcs (felvételünkön) polgármester a településen tapasztalható szinergiák témakörben előadásában kifejtette, hogy a megújult “Kisiskola” rendezvényterem mellett a közösség, a fiatalok, a szakmatanulás megbecsültségének és a cigány-nem cigány emberek kölcsönös alkalmazkodásának tekintetében jelentős programként tekintenek a TKKI-val kötött együttműködésre. Előadásának keretében levetítették a helyi fiatalok által készített kisfilmet (ld. cikkünkben) is.  Nagy Éva a regionális adatokat ismertette; Hosszú János, a Fejér megyei Roma Önkormányzat tapasztalatiról beszélt kiemelve, hogy bízik benne: a program folytatódik az új operatív programban, az EFOP-ban is.

fotó: Kun Adrienn

VIDEÓ:

Címkék: , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.