2020. junius 5., Fatime

Bedurrant a polgármester, egységes a testület: új közvilágítás Nagyvázsonyban

közvilágításA közösségi oldalakon éppúgy, mint a faluban, utcán, számtalan panaszba futottak bele Nagyvázsony képviselő-testületének tagjai. A testület döntött: új közvilágítást kap a teljes falu. Idézet a község honlapjairól:A multira heteket várni kell – a diszpécser azt sem tudja, merre van a Dunántúl:

“Számtalan és jogos lakossági panasszal találkozom a községben a közvilágítást területén. Itt a facebook-on éppúgy, mint az utcát, trafikot, boltokat, patikát járva vagy éppen beugorva a kocsmába. Itt égett ki, itt nem ég, koszos a búra, hiába hívjuk az E-On-t, három hete könyörgünk stb.
Belefáradtunk abba, hogy egy multicég távoli diszpécser-központjában nyomogassuk a 2-es, 3-as billentyűt, tárcsázgassuk a kódokat és hallgassuk a diszpécser-szolgáltató “kérem, várjon” muzsikáját illetve elmagyarázzuk fél óra várakozás után az ország másik végében ülő diszpécser-kisasszonynak, hogy merre van a Dunántúl, merre van a Balaton-felvidék, merre van Nagyvázsony…
Önkormányzatunk olyan megoldást keresett – és talált -, amely generálisan oldja meg falunk közvilágítását. Fél év múlva teljesen más megvilágítást kap községünk közterületei, korszerű fényt, olcsóbb energiát a meglévő 112 oszlopra. Ezen felül megvilágítást kapnak új és tervezett új utcáink, legfontosabb kereszteződéseink, eltüntetjük a sötét foltokat. És ami legalább ennyire fontos, a magyar céggel kötött megállapodás értelmében egy gombnyomással azonnali segítséget, karbantartást kapunk közel két évtizedre” – osztotta meg Fábry Szabolcs polgármester a község facebook-oldalán gondolatait illetve az intézkedés hátterét.

A képviselő-testület egységesen, egyhangúlag támogatta, hogy teljesen új közvilágítást kapjon Nagyvázsony, amelynek keretében az új utcák is oszlopokat kapnak illetve közvetlenné és azonnalivá válik a lakosság, az önkormányzat és a magyar üzemeltető cég közötti kapcsolat. Minderről részletesen olvashat, ha Nagyvázsony hivatalos honlapján, ide kattintva elolvassa az önkormányzat hírét.

Címkék: , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.