2020. augusztus 4., Domonkos, Dominika

Reményi Antal Rendezvényház-átadó ünnepség, középület-megújítási projektzáró, Adventi Örömök I. vasárnapja

betlehemZenés videóval

Advent első vasárnapján átadták a Reményi Antal Rendezvényházat, lezárták a 8 épületet érintő középület-megújítási projektet és megkezdődtek az Adventi Örömök – Élő Betlehem rendezvénysorozat eseményei.

November 29-én, adventvasárnap átadásra került a felújított úgynevezett “Kisiskola”, a Reményi Antal Rendezvényház és lezárásra került a nyolc középületet megújító KEOP-2015-ös program. A közel 150 millió forintból megújult (nyílászáró-cserékkel, homlokzatszigeteléssel és új homlokzattal) a rendezvényház mellett  a Községháza, az Egészségház, az óvoda fel nem újított szárnya, a nemesleányfalui közösségi ház, a tűzoltószertár és tetőszigetelést kapott az általános iskola valamint az integrált szolgáltató ház.

Hit, békesség, muzsika

Fábry Szabolcs polgármester hangsúlyozta, hogy a kiemelt kormánytámogatás lehívásához szükség volt a nagyvázsonyi polgárok hitére 2014 őszén és 2012 áprilisában, a testület kitartására és az új hivatal kitartó munkájára. Fenyesi Zoltán, a megyei közgyűlés alelnöke kiemelte: mindig örömmel jön Nagyvázsonyba, mert mindig megújul valami a településen. Felhívta a figyelmet arra, hogy a falu megújítása nem áll meg, hiszen a község előtt áll a Nemzeti Várfejlesztés programja, ahol szintén főszerep vár Nagyvázsonyra, a község önkormányzatára.

A település lelkészei felszentelték illetve megáldották az építkezés munkáját, épületeit, a benne zajló munkálatokat. Az ünnepség első felében az általános iskolások műsorában gyönyörködhettek a résztvevők illetve a program második felében Reményi Antal dédunokáinak zenés-verses szolgálata valamint a Peregrinus zarándokzenekar megható műsora emelte az este hangulatát.

Videó (Balaton TV mintegy 20 perces kisfilm-összeállítása az ünnepségről):

Címkék: , , , , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.