2020. junius 6., Norbert, Cintia

Felajánlások és IKSZT-angyalkák az Adventben

ikszt angyalkákGazdag programsorozat zajlik Nagyvázsonyban az Adventi Örömök – Élő Betlehem keretében, amelyben sokan önkéntesként veszik ki a részüket.

Négy hétvégén át zajlanak Nagyvázsonyban az adventi események a nem régiben felújított Reményi Antal Rendezvényházban.

A programokat az önkormányzat koordinálja a karácsonyi fényben kivilágított épületben és ugyancsak fényekkel valamint élő állatokkal hangulatossá tett szabadtéri betlehem melletti épületben. A 2006 Adventjén életre hívott hagyománnyá nemesedett vasárnapi programokban közreműködnek a helyi civil szervezetek, közösségek és az intézmények, egyházak, de számos egyéni felajánlás és önkéntesség is ünnepélyesebbé teszi a hangulatot: Wágenhoffer Ágnes képviselő asszony fényfüzérekkel, Zékány Zsolt alpolgármester teremdísznek is beillő szobanövénnyel, Husvéth János szabadtéri karácsonyfával, Isó Enikő (Gazdabolt) a teremben elhelyezett karácsonyfával tette szebbé a falu adventjét.

Az önkormányzati dolgozók a berendezésben, a betlehem felállításában szorgoskodtak, míg az IKSZT munkatársai és kulturális közmunkaprogramban foglalkoztatott fiataljai asztaldíszek készítésével és mézeskalács-készítéssel “angyalkodtak” a hétvégékre.

Az ünnepségsorozat Ezüstvasárnap kórustalálkozóval folytatódik, a teljes programdömping plakátja innen tölthető le. Fotó: IKSZT-facebook

Címkék: , , , , , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.