2020. május 28., Emil, Csanád

Az Ybl dékánja nyitja meg a kiállítást

yblDr. Markó Balázs, a gróf Széchenyi István Egyetem (SZIE) Ybl Miklós Építéstudományi Karának dékánja lesz Nagyvázsony díszvendége február 5-ei kiállításmegnyitón.

Ahogy arról már korábban, szeptemberben beszámoltunk ebben a cikkünkben, a SZIE Ybl-karának hallgatói fél éves szakmai gyakorlatukat töltötték Nagyvázsonyban Krizsán András, Ybl-díjas építész vezetésével. A hallgatók felmérték a Nemzeti Várfejlesztési Programban megvalósítható és egyéb forrásokból megvalósuló helyi turisztikai, gazdaságélénkítő, munkahelyteremtő fejlesztési elképzeléseket és elkészítették azok látványterveit, makettjeit.

Február 5-én kiállítás nyílik a Reményi Rendezvényházban az elkészült tervekből, makettekből délután 17 órakor. A kiállításmegnyitó keretében ünnepi köszöntőt mond dr. Markó Balázs, a kar dékánja (képünk jobb szélén) és Krizsán András. A terveket januárban az önkormányzat dolgozói, Szokoli Ádám és Oláh Gergely valamint Zékány Zsolt alpolgármester és Fábry Szabolcs polgármester hozták el a településre.

Címkék: , , , , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.