2020. március 29., Auguszta

Stratégiai megállapodásokat írt alá Nagyvázsony – segítségnyújtás a tűzkárosult családanyának

möszTöbb szempontból is jelentős dátum volt a mai nap Nagyvázsony Község életében: ez a nap az új összefogásokról, együttműködésekről szól.

Videóval
Olyan, a település fejlődését és jólétét szolgáló stratégiai megállapodások megkötésére került sor február 18-án, melyek hosszú távra alapot adhatnak egyfelől Nagyvázsony és környéke szociális indíttatású tevékenységeinek fejlesztésére és összehangolására, másfelől pedig e mikro-térség vallási turizmusának fellendítésére. Mindezek mellett egy korábbi tragédia okán létrejött széles körű összefogás eredményeinek, adományainak átadására is sor kerül.
A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet részéről Rácsok Balázs szociális és fejlesztési igazgató (képünk jobb szélén, aláírás közben), Nagyvázsony részéről Fábry Szabolcs polgármester a helyi és mikro-térségi foglalkoztatást és a szociális indíttatású szolgáltatások kialakítását segítő stratégiai ımegállapodást kötött, mellyel a térségben egyedülálló és hosszú távú modell kidolgozása mellett kötelezték el magukat.

A Mária Út Egyesület nevében eljáró Dr. Szabó Tamás elnök megbízásából Kovács Annamária projektvezetővel (képünk bal szélén) pedig olyan, a térség vallási, kulturális unikumokat felvonultató turisztikai szolgáltatásokat erősítő stratégiai megállapodás született, mely nem csak az Önkormányzat, hanem a térség vendéglátó helyei és civil közösségei számára is fejlődést hoz majd e téren, szolgálva a az idegenforgalom erősödését és a munkahelyteremtést egyaránt.

Szabó Eszter (jobbról) átveszi a helyi adakozásból összegyűlt támogatást a Pontes elnök asszonyától

Szabó Eszter (jobbról) átveszi a helyi adakozásból összegyűlt támogatást a Pontes elnök asszonyától

Összefogás a tűzkárosult családanyáért

Végül, de nem utolsó sorban, a 2015. decemberében Vöröstón történt tűzeset károsultjának is segítséget tudtunk nyújtani. A helyi és a balatonfüredi töltőállomás vezetője, Varga Viola, valamint a település szociális programjait koordináló munkatárs, Oláh Gergely a tragédia másnapján felkeresték Fábry Szabolcs polgármestert, hogy segítsünk a bajba jutott családon. A település vezetője aznap este felvette a kapcsolatot a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel, valamint a nagyvázsonyi Pontes Alapítvány is jelezte együttműködési szándékát. Az együttműködésnek köszönhetően Szabó Eszter átvehette a Segélyszervezettől a 350.000 Ft-os és Fábryné dr. Takács Tímeától, az Alapítvány elnökétől a 100.000 Ft-os adományokat szimbolizáló csekkeket, melyek a leégett tetőszerkezet helyreállításhoz jelentenek majd segítséget.
Külön öröm, hogy ebből az apropóból nem csak tragédiáról, hanem a segíteni akarásról és az összefogás erejéről is hírt adhatunk. Ezzel is felhívjuk a figyelmet arra, hogy nem elég együtt éreznünk valakivel, tennünk is kell azért, hogy a bajban lévőkhöz ne a sajnálat, hanem a segítség érjen el, legyen szó egy-egy akut helyzetről, vagy egy hosszabb távú együttműködés kialakításáról. Az ünnepségnek keretet a Pannon Várszínház művészeinek zenés műsora adott.

Videó, a Balaton TV összefoglalója itt nézhető meg: kattintson ide

Címkék: , , , , , , , , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.