2020. junius 6., Norbert, Cintia

Hegyeshalmi Lászlót újabb öt évre nevezték ki

hegyeshalmi lászlóÚjabb öt éves megbízatást kapott Hegyeshalmi László Veszprémben, a művészeti intézmény élén.

A Nagyvázsonyban élő képzőművészt, művészettanárt újabb öt esztendőre nevezték ki a veszprémi Művészetek Háza igazgatójának. A nagyvázsonyi Kinizsi Vár felügyelő bizottságának tagja tizenhárom éve munkatárs, 2006 óta kinevezett intézményvezető a megyeszékhely kulturális intézményének élén. Újabb öt éves megbízása április 1-től él, két pályázó közül szavazott a veszprémi testület a kinevezés meghosszabbításáról.

Hegyeshalmi László festőművész, grafikus. Tanulmányait a szombathelyi Tanárképző Főiskolán 1976-ban, a Magyar Képzőművészeti Főiskolán 1982-ben fejezte be, majd az Eötvös Loránd Tudományegyetemen 2003-ban kulturális menedzser szakot végzett. 1982–88 között tagja volt a budapesti Fiatal Képzőművészek Stúdiójának, 1985-től a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének.

Festészeti és grafikai munkája mellett alkalmazott grafikával, könyv- és plakáttervezéssel, látványtervezéssel és vizuális pedagógiával foglalkozik, kurátorként kortárs művészeti kiállításokat szervez, rendez és a nagyvázsonyi non-profit kft. felügyelőbizottságának tagjaként vesz részt lakóhelyének közösségi életében.

fotó: vehir.hu

Címkék: , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.