2019. február 17., Donát

Megyei lovas verseny volt Nagyvázsonyban

happ szőkeKözel 30 kilométert tettek meg a fogatosok, lovasok a hétvégi Tájékozódási versenyen. Tíz fogat és több, mint harminc lovas startolt el Nemesleányfaluból szombaton.

Ellenőrzőpont Óbudavár felett a Nivegy-völgy kapujában

Ellenőrzőpont Óbudavár felett a Nivegy-völgy kapujában

Reggel 9 órától technikai értekezlet, majd 10 órától a versenyek kezdődtek meg Nagyvázsonyban, a település határában lévő erdőkben valamint a Nivegy-völgy (főként) dűlőútjain. A versenyző fogatoknak, lovasoknak nem csak az ellenőrző pontok megtalálása adott feladatot, hanem kérdésekre is válaszolniuk kellett. A lovak és hajtóik, lovasaik közel 30 kilométert tettek meg, több megálló- illetve ellenőrző ponton nyitott pincék, helyi termékek várták a próbatétel résztvevőit.

A fogatosok között a márkói Happ János, a lovasoknál pedig a németkéri (Tolna megye) Végh Gábor végzett az élen. A programot a Nemesleányfalui Lovas Egyesület szervezte, önkormányzatok és önkéntesek támogatásával, segítségével.

Felvételünkön a második helyezett Szőke Tamás (Veszprém) és a győztes fogatos, Happ János látható egy kora tavaszi felkészülő túrán Döbrönte határában. 

Címkék: , , , , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.