2020. augusztus 9., Emõd

Forgatások Nagyvázsonyban

filmforgatás drónA Duna TV stábja és egy reklámfilmes-csapat forgatott a településen. Gasztronómiai műsor készül a község bemutatásával illetve bemutatófilm készül a fogatos hulladékgyűjtés költség- és környezetvédelmi hatékonyságáról.

kapolcsikum duna tv

Farkas Ivett (Kapolcsikum) mutatja termékeit Róka Ildikó szerkesztőnek (Duna TV)

A közmédia megbízásából, a Duna Televízió Ízőrzők című műsorának stábja forgatott Nagyvázsonyban. A gasztronómiai és hagyományőrző műsor a település értékei mellett a községben receptekről és finomságokról is felvételt készített. A Kapolcsikum-termékek “nevében” Farkas Ivett szilvalekváros-étcsokis töltetű buktát sütött a filmfelvételen. Izsó Kálmánné, Rózsika néni, Izsó Tamás és a családtagok kemencés húsételek, langallók, kemencés káposztás ételek “kedvéért” fűtötték fel az udvari búboskemencét. Isó László Mencshely-Halomhegyi borászatát és az ott készülő borokat mutatta be a stábnak. Kandikó Csanád a Kinizsi vár történelméről, Varga Lajos a néprajzi múzeumról, Fábry Szabolcs polgármester pedig a pálos kolostor múltjáról és a szerzetes közösség jelenéről mesélt a kameráknak. A település vezetője hagymás puliszkát és borsos-kapros pisztrángot rottyantott a Várpanoráma Vendégházban készülő filmrészletben.

Szelektíven gyűjtött szemetet szállít a fogat

Szelektíven gyűjtött szemetet szállít a fogat

Nagyvázsony több utcáján egy reklámfilm is készül a napokban. A borsodi sörreklámokból és más televíziós reklámokból alkotásai által ismert Artinvent Média a fogatos hulladékgyűjtő kocsit megfinanszírozó Arator kft. “kedvéért” szállt ki a községbe. Mint azt korábban itt megírtuk, elkészült a hidraulikás ürítési rendszerrel ellátott szemétgyűjtő fogat, amelynek próbaüzeme is a településen lesz. Mint időközben a Geohidroterv kft. szakembereinek közel 80 oldalas tanulmányából kiderül, a projekt 169 körzetben, közel 450 településen tud elterjedni és országosan így közel 8 milliárd forint megtakarítást illetve valamivel több, mint 21 és fél millió tonna széndioxid-csökkenést produkálni. A tanulmányhoz a napokban bemutatófilm illetve reklámfilm készül Nagyvázsonyban, hogy a projekt bemutatásra kerülhessen nemzetközi környezetvédelmi és hazai hulladékgazdálkodási szakembereknek.

A filmben néhány másodperc erejéig kiderül, hogy a program miért és hogyan kötődik Nagyvázsonyhoz, az ötletadó településhez. A teljes tanulmány és bemutató film először a település honlapján lesz látható.

Címlapfotó: drón is forgatott a hulladékgyűjtő kocsi bemutatófilmjéhez

Címkék: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.