2020. április 8., Dénes

Gálázott az iskola

kinizsi iskolai gálaA Kinizsi Iskola gálaműsorára megtelt a Reményi Rendezvényház. A rendezvényen is bebizonyosodott, a helyi iskolában a színvonalas képzés mellett nevelőmunka és sokoldalú tehetséggondozás is helyet kap. Képviselői kezdeményezésre az iskolai és óvodai pedagógusok köszöntésére kis ünnepséggel készül az önkormányzat.

A Kinizsi Pál Általános Iskola diákjai tartottak gálaműsort május 27-én, pénteken a Reményi Antal Rendezvényházban. A program Szautner Antalné iskolaigazgató, helyi képviselő megnyitóbeszédével és Fábry Szabolcs polgármester köszöntőjével indult. Ezt követően az elsősöktől a nyolcadikos diákoké volt a színpad, hiszen zenés és hangszeres számokkal, rövid színdarabokkal (köztük német nyelven is), népi- és modern táncokkal, szavalatokkal, egyéb prózai vidám műsorszámokkal lepték meg a szépszámú közönséget. A mintegy 180 fős intézményből szinte nem volt diák, aki ne lépett volna színpadra vagy ne szerepelt volna alkotása a rögtönzött kiállításon. A gyerekek produkcióit látva számtalanszor “kényszerült” a közönség vastapsra, hiszen jól látszódott: a fellépők nem csak előadják, hanem élvezik is a sokoldalúságukról tanúskodó gálaműsort.

A belépéskor fogadó tablókról illetve a köszöntőbeszédekből is kiderült: van mire büszkének lenni az intézményben. A különböző megyei vagy/és országos tantárgyi vetélkedőkön, iskolák közti megmérettetéseken a nagyvázsonyi diákok a legjobb (egy-két esetben a második legjobb) helyezést értek el a falusi intézmények között s számos fővárosi, nagyvárosi híres intézmény között szerepeltek. Volt mit ünnepelni tehát a közel három órás gálaműsorban, amelyet számos helyi vállalkozás, család és a Német Nemzetiségi Önkormányzat is támogatott.

Az oktatási intézményben nincs vége a tanév-végi ünnepi alkalmaknak. Wágenhoffer Ágnes képviselő-asszony kezdeményezésére az önkormányzat május 30-án házi ünnepséget rendezett a helyi iskolában. A Pedagógus Nap alkalmából a tanárok, tanítók és óvónők mellett az intézmény illetve a Mesevár Óvoda és Bölcsőde nyugalmazott nevelőit is meghívták, hogy rövid ünnepség keretében köszöntsék a nagyvázsonyi pedagógusokat.

Címkék: , , , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.