2020. julius 9., Lukrécia

Pánczél Károly méltatta a nagyvázsonyi összefogást

pánczél károly kinizsi szövetség– A Magyar Parlament másfél százaléka Nagyvázsonyban van – jegyezte meg tréfásan Tiffán Zsolt, országgyűlési képviselő Nagyvázsonyban, ahol zászlót bontott a Kinizsi Szövetség. A kezdeményezés védnöke, Pánczél Károly megható sorokkal számolt a megnyitóról.

A lélekemelő és jó hangulató eseményről valamint a Kinizsi Szövetség ünnepségéről a település honlapja számol be részletesen, érdemes ide kattintani. A Magyar Parlament Nemzeti Összefogás Bizottságának elnöke, Pánczél Károly orsszággyűlési képviselő, a Kinizsi Szövetség védnöke facebook-oldalán méltatta a nagyvázsonyi és 8 Kárpát-medencei magyar közösség együttműködését, amelyet itt idézünk:

“Tegnap Nagyvázsonyban, a Kinizsi Napok megnyitóján jártam. Ez alkalomból került sor a Kárpát-medencei Kinizsi Szövetség életre hívására, melynek Nagyvázsonyon túl tagja Géberjén, Székelykeve, Pancsova, Firtosváralja, Gidófalva, Kishegyes, Egyházasbást és Csernakeresztúr közössége is. A szövetség céljai között szerepel Kinizsi Pál emlékének ápolása, illetve a kenyérmezei csata évenkénti, méltó keretek között való megünneplése. Örömmel vállaltam a szövetség védnökségét, és ünnepi beszédemben is kiemeltem, hogy az anyaországiak és az elszakított országrészekben élők közötti kötelék apró fonalakból épül fel. Ilyen fonál a Kinizsi Szövetség is, melynek megálmodásáért köszönet és tisztelet illeti az alapítókat.
A szövetség megalakulásának alkalmából, az ünnepség végén együtt ültettük el az összetartozás fáját a nagyvázsonyi községháza előtt.”

A rendezvényen és a közös hétvégén a parlamentből jelen volt Kovács Sándor szatmári (“Adj Isten, Szatmárban!” – mozgalom) és Tiffán Zsolt borász delegációkkal valamint a Délvidék, Felvidék és Erdély (ld. feljebb, az idézetben) küldöttei valamint a Hazajáró Egyesület és Duna TV-műsor vezetői illetve az Ismerős Arcok együttes. A programról a nagyvazony.hu önkormányzati oldal itt tudósít részletesen.

Címkék: , , , , , , , , , , , , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.