2020. julius 12., Izabella, Dalma

Ízőrzők: Nagyvázsony a Duna TV-n

kapolcsikum duna tvSzombaton, kora délután nem csak receptkülönlegességekkel, hanem Nagyvázsonnyal is ismerkedhetnek a Duna Televízió nézői.

fábry borsos pisztráng

Borsos pisztráng Fábry Szabolcs polgármesterrel

 – A Kab-hegy aljában fekvő Nagyvázsony jól ismert kirándulóhely minden történelmi múltunk iránt fogékony túrázó számára. Ez a kis település az évtizedek folyamán meg tudta őrizni és mindig kicsit tovább tudta vinni azt a szerepet, amelyet a legtöbben már kisiskolás korukban megszerettek. Az évtizedek során ősi örökségük, helyi kincseik bemutatásának őrzőivé váltak. Ezek az értékek: a Kinizsi-vár, a postamúzeum, a tájház, a pálos kolostor festői romjai, a műemlék Szent István templom. Mindezek mellé élénk lovasturizmus és vendégszerető, a helyi ízeket szívesen kínáló emberek társulnak, ők teszik igazán vonzóvá ezt a községet. Az Ízőrzők műsorában a következő ételeket mutatják be számunkra: Káposztás lepény, Borsos pisztráng kapros öntettel és juhtúrós puliszkával, Leveles sajtos kifli, Bukta étcsokoládés szilvalekvárral, Rakott savanyú káposzta, Rizsfelfújt borsodóval – fogalmaznak a film készítői ezen az oldalon

– Jó volt megtapasztalni, hogy a szépkorú nagyvázsonyiak mellett a fiatalok is ismerik és tovább viszik a helyi ételek készítését. Lehet, hogy kicsit másképp, mint dédanyáink idejében, de ugyanolyan lelkesedéssel, szeretettel és nagy kreativitással – írja a Duna TV műsorajánlója ezen az oldalon. A filmben szerepelnek, főznek Izsó Kálmánné Rózsika néni Izsó Barbara és Vivien illetve Bertalan Márk; Kandikó Csanád, Farkas Ivett (felső képen a szerkesztővel), Fábry Szabolcs polgármester is, miközben szebbnél szebb képekkel mutatják be a települést. Az adás augusztus 6-án, szombaton 12.55 órától látható a Duna Televízióban.

Címkék: , , , , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.