2020. julius 9., Lukrécia

Idén is VIRTUSkodás Nagyvázsonyban

völgyesi 2-ik helyezett nagyon látványos fotóIdén is mintegy 100 ló és lovasok, fogatosok parádéznak Nagyvázsonyban gazdag Szent István-napi programokkal. 2014 nyarán a Pontes és a lovasegyesület kezdeményezésére elindult program mára széles összefogással megrendezett igazi nyár végi csemege.

Lassan az ország egyik legjelentősebb amatőr szervezésű fogatos, lovas eseményévé növi ki magát a nagyvázsonyi VIRTUS augusztus 19-21-e között, hiszen összesen 100 lóra számítanak a szervezők. A program pénteken 18.30 órakor kezdődik a Reményi Rendezvényházban, ahol a Szent István-napi ünnepi műsor keretében kerülnek kiosztásra a Nagyvázsony Jó Hírnevéért-díjak, a Nagyvázsonyért Díj valamint megemlékeznek a 25 éve elhunyt Zákonyi Ferencről, a valamikori lovasnapok fő szervezőjéről, a Kinizsi Vár 1960-as feltárásának egyik motorjáról is. Az ünnepségen beszédet mond Fenyvesi Zoltán, a megyei közgyűlés alelnöke és Fábry Szabolcs polgármester, valamint koncertezik Kiss Katalin és historikus rockzenekara is alkalomhoz illő népzenei-rock produkciójával.

virtus 2016

A képre kattintás után felnagyítva olvashatja el a program részleteit

Augusztus 20-án délelőtt 10 órakor a Szent István-templomban lesz ünnepi szentmise, ahol megszentelésre kerül a falu kenyere is. A kenyeret Zékány Zsolt alpolgármester és a Kinizsi Táltosai néptáncosok viszik az oltár elé. Egész nap zajlik Nemesleányfaluban a Jobbágyi József Lovas Emléknap délelőtt díjlovas-bemutatókkal, gyermekversennyel, délután látványos terepakadályokkal, de fellépnek hastáncosok, fúvósok, végvári vitézek és hagyományőrzők is a programon. A fogatos események Hock Ferenc szakmai vezetésével, a lovasbemutatók Hock-Tillier Júlia szervezésében lesznek láthatóak. Augusztus 21-én, vasárnap a Zánkai Gyógynövénycentrum munkatársaival fogatos gyógynövénytúrák indulnak a vártól, lesz lovas szántás-bemutató és szénásszekér-rakás is. Az esemény három esztendeje, 2014 nyarán a Pontes és a nemesleányfalui lovas közösség szervezésében zajlott, de mára már segíti azt az önkormányzat mellett számos magánszemély, vállalkozó és társadalmi szervezet. A program média vendége az ECHO Televízió és számos térségi médiaműhely, további részletek a cikkbe ágyazott plakátra kattintva olvashatóak.

A tavalyi VIRTUSról itt lehet beszámolót olvasni, képeket nézegetni.

Az augusztus 19-én, idén lezajlott esemény tudósítása itt található meg.

Címkék: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.