2020. junius 7., Róbert

Hatalmas megtiszteltetés: Pesti Srácok Emlékparkban lépnek fel iskolásaink

pesti sracok2Kiemelt központi rendezvényen lépnek fel a nagyvázsonyi iskolások Budapesten, egész pontosan a legendás VIII. kerületben felállított rendezvénysátor színpadán.

A Pesti Srácok Emlékpark az 56-os emlékév kiemelt rendezvénye és szeptember 20-tól október 23-ig fog működni az VIII. kerületben, a Horváth Mihály téren, egy háromszáz fős, gazdagon illusztrált rendezvénysátorban, ahol koncertek, 56-os hősök rendhagyó történelemórái, az Udvari Kamaraszínház előadásai, veterán autókiállítás, egy hűen felépített barikád löveggel, de még korabeli divatot idéző és gasztronómiai programok is lesznek. A Józsefváros 1956 októberének “legforróbb” kerülete volt, így nem véletlen, hogy a forradalom és szabadságharc 60-ik évfordulójának kiemelt országos programhelyszíne a kerület és ezen belül a Horváth Mihály tér.

Ezen a különleges eseménysorozaton léphet fel a nemrégiben éppen a kiemelkedő ünnepi műsorokért Nagyvázsony Jó Hírneve-díjat kapott Kinizsi Pál általános iskola is 56-os műsorával. A fellépésre október 20-23-a közötti napok valamelyikén (amint kiderül a végleges időpont, hírt adunk róla) kerül sor. Fábry Szabolcs polgármester már az évnyitó napján, augusztus 29-én jelezte az akkor még csak telefonon érkezett invitálást, de mára hivatalossá is vált, hogy a főváros kiemelkedő ünnepi helyszínén a nagyvázsonyi iskolások (egyetlen vidéki meghívottként) is bemutatkozhatnak műsorukkal. Az utazás költségét és a diákok ellátását a szervezők állják az 1956-os Emlékbizottság támogatásával.

Címkék: , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.