2020. junius 7., Róbert

Érseki jegyzet: nem mi, hanem az iszlám integrálhatja Európát

marfyNagyvázsonyban több helyen találkozhattunk Márfy Gyula veszprémi érsek jegyzetével, amely felhívja az iszlám természetére a figyelmet, ugyanakkor leszögezi: az európai légüres térről nem a muszlimok, hanem mi, európaiak tehetünk.

Az október 2-i népszavazásra készülve Nagyvázsonyban (polgármesteri körlevél itt) is a Kereszténydemokrata Néppárt Márfy Gyula érsek atya hozzájárulásával terjeszti az egyházi vezető jegyzetét. A jegyzet számos magyar és külföldi neves szerző, valláskutató könyvére támaszkodva a következő gondolatokat fejti ki az iszlámról:

totalitárius politikai rendszer, elválaszthatatlan része a dzsihád (melyben minden eszköz megengedhető a megtévesztéstől a tömeggyilkosságig), kétszínűség (kettő próféta, kettő Korán stb.), nem fogadja el a multikulturalizmust, 1400 éves történelmi tapasztalat szerint nem integrálódik (viszont az európai népeket – akár erőszakkal is – integrálni akarja)

Az érseki jegyzet további kifejti, hogy a migrációnak nem okai, hanem céljai vannak: Európa iszlamizálása, Európa és az euro destabilizálása, olcsó munkaerő behozatala. Az érsek atya szerint a migráció oka a kereszténység szétesettsége, gyengesége, amiért az európai embernek nem szabad haragudnia a muszlimokra, hanem inkább saját magára. Terület légüresen nem marad – zárja jegyzetét Márfy Gyula.

A teljes jegyzet elolvasható itt:

erseki-korlevel-1erseki-korlevel2

Címkék: , , , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.