2020. augusztus 8., László

Elhunyt Badacsonytördemic polgármestere

vollmuth-peter-kituntetesVasárnap hajnalban otthonában elhunyt Vollmuth Péter (1945.05.02. – 2016.10.09.), Badacsonytördemic polgármestere, aki hosszan tartó súlyos betegsége után pihent meg örökre.

Vollmuth Péter 14 éve volt Badacsonytördemic polgármestere, számos fejlesztés, kezdeményezés, jó ötlet fűződik nevéhez. Ő volt az az ember, aki nem csak ötletelt, hanem meg is valósította terveit, elképzeléseit, következetesen és precízen. Fellendülő kulturális élet, kiállítások, koncertek, nívós rendezvények kísérték az elmúlt tizennégy évet Tördemicen. Vollmuth Péter az első hívószóra jött és segített az átmenetileg nehéz helyzetbe került nagyvázsonyi hivatalnak 2014 novemberében, ajánlására került községünk hivatalába Bognár Andrea mb. jegyzőként segítse az átmeneti időszakot, majd szintén ajánlására 2015 májusában kinevezett jegyzőnek dr. Weller Jakus Tamás.
Nevéhez fűződök a Herczeg Ferenc-kultusz felélesztése, a néptánc felfuttatása, a kocsonya szépségverseny, a forralt bor napok, a szürkebarát és szürkemarha fesztivál, és úgy általában a hagyományok ápolása, a nagy elődök emlékének méltó őrzése. Büszke volt ’56-os édesapjára, Vollmuth Frigyesre, aki – saját bevallása alapján – alapvetően meghatározta politikai irányultságát, hazája, települése iránti elkötelezettségét. Sokáig focizott a helyi csapatban, de később is szívügye maradt a labdarúgás, a magyar válogatott és évtizedek óta bérletes szurkolója volt a Ferencvárosnak is.

2014-ben miniszteri elismerő oklevelet adományozott számára dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a település fejlesztése, a helyi értékeinek védelme, hagyományainak megőrzése érdekében végzett kiemelkedő munkájáért.  Idén a Köz Szolgálatáért Érdemjel aranyfokozatát vehette át. Szívesen dolgozott volna még tovább a közösségért, hiszen tervei nem fogytak el soha, de sajnos ennyi adatott számára. Most végleg megpihent, de hagyatéka itt marad az utókornak. Kitörölhetetlenül.

Forrás: Tapolcai Újság

Címkék: , , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.