2019. december 11., Árpád

Barnagi ügy: állásfoglalás

barnag-bela-bacsi3-800x532A barnagi képviselőtestület feloszlatása után újabb esemény borzolja a kedélyeket a településen. Nagyvázsonynak nem feladata ezzel az üggyel foglalkoznia – foglalt állást a község polgármestere.

A pedofília gyanújába keveredett barnagi képviselő esetéről először az Omega Hírek számolt be ebben az írásában és ebben a cikkében   érintve  Török Ádám jegyző által felügyelt testületi ülést, feloszlatást is (erről mi itt írtunk) illetve azt a sajtóinformációt, hogy a jegyző értesítette a képviselőt először: botrány van kialakulóban személye körül. A feloszlatásban is részt vett képviselővel kapcsolatban megkereste a nagyvázsonyi önkormányzatot is a sajtó, mivel a helyi önkormányzati intézmény környékén keveredett gyanúba a barnagi testület tagja.

A heves sajtóérdeklődésre tekintettel a Veszprém Megyei Naplónak a nagyvázsonyi önkormányzat nevében Fábry Szabolcs polgármester az alábbiakat nyilatkozta: “kollégáimtól tudtam meg az esetet. A hír – amennyiben igaz – mélységesen felháborít apaként és intézményfenntartó önkormányzat vezetőjeként is. Kollégáim kötelességüket teljesítve jelezték az esetet a szakmai szervezetnek, a családfenntartónak. Innentől kezdve az ügy a barnagi közösségre és a hatóságokra tartozik. Nagyvázsonynak nem feladata ezzel az üggyel foglalkoznia.”

Fotó: lokal.hu

Címkék: , , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.