2020. április 3., Buda, Richárd

Kenyérmezőn koszorúztak a Kinizsi Szövetség települései

a-szovetseg-alapitoi-az-alkenyeri-kinizsi-emlekmu-elottOktóber 13-án nagyszabású ünnepség keretében Kenyérmezőn koszorúztak a Kinizsi Szövetség települései.

Közel ötven fő jelent meg az alkenyéri Kinizsi-szobornál, a Kenyérmezei Csata helyszínén. A Kinizsi Szövetség tagjai nem “csak” megemlékeztek a diadalról, hanem aláírták a nyáron formálisan megalakult együttműködés csatlakozási dokumentumait is. A szövetség települései mellett jelen volt az ünnepségen a Fekete Sereg Ifjúsági Egyesület küldöttsége is, a nagyvázsonyi  delegációban az önkormányzat mellett a hivatal, a nyugdíjas klub, a néptánc-csoport, az óvoda, a fiatal hagyományőrzők és a felügyelő bizottságán keresztül a vár is képviseltette magát.

A programot megtisztelte jelenlétével és beszédet mondott Pánczél Károly, a Parlament Nemzeti Összetartozás Bizottságának elnöke is. Az elnök hangsúlyozta: Kinizsi a szabad, független, keresztény Magyarországot védte hősiességével a betörő török seregekkel szemben. Fábry Szabolcs köszöntőjében kiemelte: ahogy a hadvezér, úgy mi is a jövő nemzedékének igyekszünk dolgozni, küzdeni, helyt állni.

Minden fontos részletre kiterjedő tudósítást közölt a Felvidek.ma hírportál ebben a cikkében valamint a Hiradó.hu az MTI kolozsvári munkatársa – ez utóbbi itt olvasható el.

Címkék: , , , , , , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.