2020. junius 6., Norbert, Cintia

Hinni kell a jóban – közéleti kávéház

kozeleti-kavehaz-kozonsegOberfrank Pál, közgazdász, színész és színházigazgató, a Kinizsi Non-profit kft. társ-ügyvezetője volt az első közéleti kávéház vendége.

Megteltek az asztal körüli székek, közel ötven fő jött el az első alkalommal megrendezett Közéleti Kávéház programra. A Reményi Rendezvényház nagytermében az alkalomra feldíszített paravánokkal alakították ki a teret, ahol az asztal körül foglaltak helyet az est résztvevői. Oberfrank Pál mesélt piarista neveltetéséről, családi gyökereiről, a színházi élet és a színház-direktori kihívásokról valamint nagyvázsonyi terveiről. A rendezvényen elhangzott, hogy a várat a GINOP-program keretében az állam illetve annak háttérintézménye bonyolítja le, az állami háttérintézmény átveszi üzemeltetésre az önkormányzattól illetve annak cégétől az üzemeltetési jogot, hogy az örökségvédelem, örökségfejlesztési állami intézmény beadhassa, lehívhassa a pályázatot. Oberfrank Pál örömmel segíti a program lebonyolítását, színházi produkciók szervezését Nagyvázsonyban – hangsúlyozta a társügyvezető.

Az alkalom vendége hangsúlyozta, hogy hinni kell a jóban, a jó szándékban és a párbeszédben, de ugyanakkor a kulturális szolgálat felelősség is a hely, a község és a magyarság szolgálatában. A közéleti est tervezett következő alkalma november 30-án lesz, ahol Böjte Csabát, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány “Csaba testvérét” várják a szervezők.A program az alábbi ütemezés szerint zajlik: mivel a várat a GINOP-program keretében az állam illetve annak háttérintézménye bonyolítja le, az állami háttérintézmény átveszi üzemeltetésre az önkormányzattól illetve annak cégétől az üzemeltetési jogot, hogy az örökségvédelem, örökségfejlesztési állami intézmény beadhassa, lehívhassa a pályázatot. A pályázat feltétele az engedélyes tervek elkészíttetése és a közbeszereztetési folyamat lebonyolítása, ami ugyancsak a vártulajdonos állami háttérintézmény feladata.

Címkék: , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.