2020. augusztus 15., Mária

Amerikából is érkezett elismerés diákjainknak

videóval

1956-iskolasokAmerikai magyar házaspár levelet küldött. Youtube-on bukkant rá a nagyvázsonyi iskolások műsorára és üzenetet írt nagyvázsonyi barátjának. Szó szerint közöljük.

“Kedves Péter! Nagyon köszönjük, hogy elküldted még ezt a videót is! Öröm volt végignézni! Mindketten élveztük, ahogy a fiatalok előadták a műsorukat. Bevallom, itt-ott torok-szorítva figyeltem, de többször a könnyem is kibuggyant. Számomra annyira megható volt! Sőt mivel magam is éveken át késztettem műsorokat – igaz, az óvodásaimmal -, de tudom, mi munka van egy-egy “fellépés” mögött. Minden elismerésem a tanároké! Bár országszerte lennének ilyen lelkes, ambiciózus tanárok, akkor a felnövekvő generációk sokkal többet tudnnak saját történelmünkről, és eszerint értékelnék a múltat. Az biztos, hogy a nagyvázsonyi fiatalok emlékezetében nem fog megalvadni a pesti srácok vére (olyan szép megfogalmazások hangzottak el, hogy azért külön dicséret illeti a “forgatókönyv-írókat”). És a versek gyerekenkénti, mozaikszerű összeállítása is csodálatos volt! A zenei anyag válogatása és beillesztése is komoly igényességre utal. No és a koreográfia! Tele volt ötletekkel! Nagyon élveztem/élveztük.

Engem annyira elvarázsolt az előadás, hogy az utána beugró következő videón is itt ragadtam, az talán a tavalyi 56-os megemlékezésetek lehetett. Briliáns volt az is! Élveztem, ahogy fel lehetett ismerni a tanárok stílusát, ötleteit. Ami úgy tűnik, kifogyhatatlan. Ezt azért merem állítani, mert ezek után találtam Nagyvázsonyról még egy március 15-i műsort is. Hát azt is végignéztem, végig élveztem! Csodálatos volt! Ilyen hosszú műsort betanulni a napi feladatok mellett: nem kis teljesítmény a diákoknak sem! A magam részéről ezeket a kimagasló minőségű tanárokat pedig kitüntetném innét a távolból! Tisztelettel köszöntöm őket is és Titeket is Ádám nevében is: Marcsi”

Az október 23-i ünnepségről itt írtunk korábban részletesebben.

Címkék: , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.