2020. április 3., Buda, Richárd

Száztíz fős Betlehemmel ünnepelt a község

betlehemes-musor-var2VIDEÓVAL frissítve

A település apraja-nagyja fellépett azon a Betlehemi Élőképek rendezvényen, melyre Szenteste előestéjén került sor Nagyvázsonyban.

Száztíz fős élő Betlehemet adtak elő Szenteste előestéjén Nagyvázsonyban december 23.-án, pénteken 17:00 kezdéssel. A 25 perces dalos programban felléptek a település óvodásai, iskolásai, pedagógusok, lovasok, dalkörösök, férfi dalárdások, néptáncos felnőttek, nyugdíjasok és még a jászolnál elengedhetetlen szamarak, bárányok is. Öt élőképpel jelenítették meg Krisztus születését. Az önkormányzat koordinálásával szervezett hagyományteremtő eseményen díszletként a Kinizsi vár szolgált.

A dramaturgiát Szeles József színművésszel Stamber Renáta népdalénekes és Fábry Szabolcs polgármester állította össze, segítségével már jóelőre a szereplők előadásában felvették a dalokat, hogy szabadtéren igazán jól szóljon a szólam – adta hírül az NSPPRESS Veszprém megyei hírportál. A rendezvényt követően sült gesztenye, forralt bor, forró tea várt mindenkit a Reményi Rendezvényházban.

Videó-felvétel:

 

fotó: untenberger.hu

Címkék: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.