2020. március 29., Auguszta

Vitézek Nemesleányfaluban

salföld vitézekNagyvázsonyban haladtak át a Salföldre tartó vitézek, köztük Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester (Budapest, V. kerület) és Gábor képviselő is.

A program hirdetése (Somogyi Győző-grafika)

A program hirdetése (Somogyi Győző-grafika)

Ahogy a mellékelt programajánlóból is kiderül, idén is megrendezésre kerül Salföldön a Balassi Bálint Emléknap. A minden évben Bálint-nap közeli hétvégén megrendezett programot a Salföldi Kopjások szervezik Somogyi Győző Kossuth-díjas grafikusművész, hagyományőrző vezetésével, de számos más, a korszakhoz illeszkedő történelmi és katonai hagyományőrző közösség is csatlakozik a rendezvényhez. Többek között Szentgálról és Bakonybélből is érkeznek vitézek, ez utóbbiak oda és visszafelé is Nagyvázsonyban éjszakáznak, hiszen nyeregben ügetnek, haladnak a Káli-medencébe.

A gyermek koruk óta Bakonybélben nyaraló illetve táborozó, közel másfél évtizede pedig saját hucul lovakat tartó Szentgyörgyvölgyi Péter és Gábor is – évek óta hagyományosan – Nemesleányfaluban szálltak meg a helyi lovas egyesületnél útban Salföld- illetve Bakonybél felé.

Címkék: , , , , , , , , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.