2020. március 30., Zalán

Csődbe ment kft – lendületben a Nyuzó-család

csőd2Ahogy a legutóbbi testületi ülés anyagából kiderül, gyakorlatilag csődbe ment tavaly év végére, idén télre a Kinizsi non-profit kft. Mindeközben a Nyuzó-család is akcióba lendült: egyikük ügyvédként 3 milliót követel Mekler Norbertnek, a másikuk Kinizsi Vár néven facebook-oldalt üzemeltet…

A várvezető távozásáról az NSP-PRESS írt mindenre kiterjedő cikket, érdemes elolvasni Mekler Norbert távozásának körülményeiről szóló tudósítást itt.  A Veszprém megyei hírportál beszámol a volt várvezető sértődött stílusáról, őszi ajtócsapkodásairól, kirohanásairól is. Mindeközben a nagyvázsonyi önkormányzat képviselőtestülete legutóbbi ülésén tárgyalta a non-profit kft. dolgait. Mint kiderült, a várat 2017 februárjáig üzemeltető cég Mekler Norbert vezetésével gyakorlatilag csődbe ment, a béreket sem tudta fizetni, az önkormányzatnak kellett megoldani a dolgozók havi juttatását. De kiderült számos más is: csak úgy röpködtek az évi 2 millió forintok különböző cégeknek, leltár egyáltalán nem volt a kft-nél, viszont a vár facebook-oldalának (rajta közel 10.000 követővel!) tulajdonosa Nyuzó Attila. Mindez kiderül a március 21-i testületi ülésről, melyről rövid, tényszerű összefoglaló itt olvasható.

Fröcsögés ide vagy oda, jó kezekben a vár

A Nyuzó-család amúgy másként is felbukkan a vár körül. Mekler Norbert 3 millió forintot követel a non-profit kft-től (tehát a településtől) – ez dr. Nyuzó Péter, Mekler Norbert ügyvédje által írt levélből derül ki. Nyuzó László volt képviselő eközben különböző internetes felületeken szidja a legalpáribb stílusban a várra 1 milliárdot fordító kormányt és kormányfőt és ugyanezzel a lendülettel a teljes nagyvázsonyi képviselőtestületet is.

Független belső ellenőrzést Nagyvázsony önkormányzata novemberben rendelt, hiszen erre törvény kötelezi. A belső ellenőr a non-profit kft-nél még nem tudta megkezdeni munkáját. A non-profit kft. volt könyvelőjétől írásos felkérés dacára február 7-e óta nem kapta meg a független ellenőr az ellenőrzés lefolytatásához szükséges dokumentumokat. A fentebb hivatkozott önkormányzati ülés összefoglalójából  és az NSP-Press cikkéből kiderül: a non-profit kft. ügyvezetője Cseke Terézia lett májusig. A várat szakfeladatként az önkormányzat működteti, így garantált az átlátható gazdálkodás és év végére tisztes nyereség is a településen.

Címkék: , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.