2020. augusztus 15., Mária

Kinizsi Szövetség léte is bizonyítja, a magyar civil élet egyre színesebb

kinizsi szövetség aláírásAhogy arról korábbi írásunkban beszámoltunk, a Parlament Nemzeti Összetartozás Bizottságában mutatkozott be a Kinizsi Szövetség. Az országgyűlés jegyzőkönyvéből szemezgettük a hozzászólásokat. A szövetség parlamenti látogatásáról itt tudósítottunk részletesebben. A NÖB elnökének és tagjainak hozzászólásaiból idézünk:

“Megtehette volna azt Nagyvázsony, hogy a Kinizsi-kultuszra építkezve önmaga pozícióit emeli tovább az országban mint egy turisztikai célpont. Ezen önök túlnőttek, és azon túl, hogy Nagyvázsony idegenforgalmát, image-ét építik és fejlesztik, azért külön köszönet jár, hogy ez az ötlet megfogalmazódott, és nem is egy testvértelepülést találtak, hanem rögtön nyolcat határon belül és kívül, ami még bővülhet, hiszen várják a csatlakozókat. (…) köszönöm szépen az eddigi meghívásaikat is, öröm volt önökkel találkozni akár kint Erdélyben, akár itt Nagyvázsonyban. Köszönöm szépen a tevékenységüket. Alakuljon további sok ilyen civil szervezet az országban!” (Pánczél Károly, elnök).

“Én köszönöm szépen, polgármester úr, a beszámolódat – elnézést a tegezésért, de mi elég régóta ismerjük egymást még polgármester koromból -, és mindenképp támogatandónak ítélem. Különösen fontos lenne ezt valahogy az oktatási intézmények, iskolák felé is terjeszteni, hiszen tényleg a magyar történelem nagyon dicső napjait idézheti fel Kinizsi Pál életútja, és a mai fiataloknak nem árt, ha bővebbet tudnak erről, de azt hiszem, nemcsak a fiataloknak, hanem az idősebbeknek is van még mit tanulni. Köszönöm szépen a beszámolót, és sok sikert kívánok a további munkátokhoz!” (Szabolcs Attila, alelnök)

“Nem akarok erőszakoltan a tegnapi napra utalni, amikor az európai uniós támogatások felhasználásáról szólt parázs vita a parlamentben, de egy ilyen szövetség, mint a Kinizsi Szövetség léte is erősen aláhúzza azt, hogy bizony nemhogy nem lefelé ívelő a civil szervezetek, a civil közösségek élete Magyarországon, hanem igenis egyre szélesebb és egyre színesebb, és a teljes nagy közösséget is emelni szándékozó dolgok történnek itt a civil világban.” (Petneházy Attila, NÖB-tag)

A teljes jegyzőkönyv letölthető innen: parlament nöb jegyzőkönyv

Címkék: , , , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.