2020. augusztus 3., Hermina

Gedeon: indul a hétvégi tesztüzemmód

e-busz fotóNagypénteken jár először folyamatos üzemben a nagyvázsonyi elektromos busz.

A várnál is tájékoztatást kapnak a turisták a járatról

A várnál is tájékoztatást kapnak a turisták a járatról

Ahogy arról több sajtóorgánum is (és mi is itt) beszámolt, elindult Veszprém megye első elektromos busza Nagyvázsonyban. A Gedeonnak (ezen a napon érkezett) keresztelt jármű évközben és hétközben napi öt alkalommal járja a települést illetve menetrenden kívül hordja ki a szociális étkeztetés ebédjeit a falu lakóinak.

Az elektromos busz azonban nem csak hétköznap szolgál, hiszen a hosszú hétvégéken és a nyári szünet minden napján napi kilenc alkalommal, 10.00-18.00 óra között óránként mutatja be Nagyvázsonyt a turistáknak illetve szállítja természetesen a helyieket is.

Az első ilyen sűrű járatra a húsvéti ünnepek alatt kerül sor. Nagypénteketől Hústvéthétfőig, mind a négy ünnepnapon kipróbálhatják Gedeont az érdeklődők. A menetrend szerint a két gyűjtőparkolóban (Reményi Rendezvényház, Vázsonyvölgy) 15-17 percet áll a jármű, hogy a várhoz illetve a település látnivalóihoz szállítsa utasait. Nagypénteki napon ráadásul a község polgármestere és alpolgármestere vállalta el – társadalmi munkában – a szolgálatot.

Címkék: , , , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.