2020. február 17., Donát

Népszerű volt (a médiában is) a Kinizsi Majális

salföldi kopjások híradóvideó-linkkel

Hideg idő ráijesztett a szervezőkre, de így is népszerű volt a Kinizsi Majális Nagyvázsonyban. Tudósítások sorozata jelent meg a hétvégéről, amelyben volt kiállítás-megnyitó és galéria-avató, polgárőr-jubileum, májusfa-állítás, majális-programok, lovas-kopjás bemutató és hagyományőrző felvonulás is. 

Az elmúlt évek hasonló időszakait és azok átlagát messze meghaladva teljesített eddig a Kinizsi Vár. Dacára annak, hogy idén március 15-e nem volt hosszú hétvége, a vár hivatalos facebook-oldala alig pár napja indult, a hivatalos honlap pedig április végéig nem tudott elindulni; mind bevételben, mind látogatószámban szép kora-tavaszt zárt a nagyvázsonyi műemlék-együttes. Az április 29-30-i Kinizsi Majális rendezvénye a pénteki fagyos idő ellenére – főként szombaton – nagyon sok látogatót vonzott, és rengeteg tudósítás is megjelent a színes programkavalkádról. Az események gyalogosok, lovasok és fogatosok hagyományőrző-viseletes felvonulásával kezdődött.

Cikkek, tudósítások

májusfa vár

Májusfát állítanak a Kinizsi Vár mellett. Fotó: Kinizsi-vár hivatalos facebook-oldala

Legegyszerűbb, ha mindenki maga kattint rájuk, mi inkább csak a médialinkeket tesszük ide:

Csipkekiállítás, Veszprém-megyei Napló cikke: kattintson ide az írásért.

Polgárőr-ünnepség, VEOL.HU cikke itt olvasható el.

Kinizsi Majális, megyei napilap tudósítása innen tölthető le.

Kinizsi Majális, M1, Híradó tudósítás (36. perctől) itt nézhető meg.

Alelnöki elismerés

Ahogy a felsorolásban is utalunk rá, a helyi polgárőrség is ünnepelt. Idén 25 éves a közbiztonságban tevékenykedő közösség, akik két robogót kaptak ajándékba. Az eseménysorozaton a település vendége volt Fenyvesi Zoltán, a Veszprém megyei közgyűlés alelnöke is, aki a vasárnap este közösen felállított májusfa szombati szalagozó-szertartásán működött közre. Az alelnök közösségi oldalon megosztott gondolataival zárjuk cikkünket:

“Nagyon színvonalas és vidám programok várták Nagyvázsonyban a Kinizsi Majális résztvevőit, amely egyben a vár szezonnyitó rendezvényei is volt egyben. Szívből gratulálok a szép és értékes programokhoz.”

Címlapfotó: mtva-híradó (M1) részlet a tudósításból

Címkék: , , , , , , , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.