2020. augusztus 4., Domonkos, Dominika

Medves-alján járt a nagyvázsonyi delegáció

egyházasbást csoportvideóval

A Bethlen Gábor Alap támogatásával a Kinizsi Szövetség tagjánál, Egyházasbáston járt 15 nagyvázsonyi delegációban. A felvidéki közösség majálist szervezett a Medves-aljai településen.

A delegációnak és a négy lónak a közeli Baranta-völgy adott szálláshelyet

A delegációnak és a négy lónak a közeli Baranta-völgy adott szálláshelyet

Nagyvázsonyból tizenöt fő indult útra, továbbá négy ló Egyházasbástra, hogy részt vegyen a szövetség partnertelepülésének rendezvényén. A Szokoli Ádám-vezette főzőcsapat 11 versenyző közösség között ötödik helyezést ért el a rendezvényen. Hock Ferenc és Fábry Szabolcs polgármester a majálison pedig két fogattal a helyieket, környékbelieket szállította rövid fogatos körjáratban.

A Medvesalja-Turizmus munkatársa, egyházasbásti alpolgármester, Vincze Gábor az alábbi gondolatokat osztotta meg a rendezvény kapcsán közösségi oldalán:

A három napos programot Ismerős Arcok-koncert zárta

A három napos programot Ismerős Arcok-koncert zárta

“Sokan kérdezték már tőlem, hogy mi értelme van annak, amit mi turizmus néven próbálunk csinálni itt a Medvesalján. Hiszen itt nincs semmi, ki is akarna ide jönni, nincs itt semmi látnivaló. Úgy gondolom, hogy a Medvesalji Majális és Hazajáró Hétvége ékesen bizonyította, hogy igenis van létjogosultsága ennek az elképzelésnek. Eltökélt szándékunk, hogy felhelyezzük a turisztikai és kulturális térképre szeretett régiónkat. Ahogy az egyik budapesti ismerősöm megjegyezte – ez a régió egy rejtett kincsesbánya. Igen, mi is így gondoljuk. Szeretnénk, ha a jövőben munkát tudna adni az embereknek. Szeretnénk, ha a fiataljaink újra hazatérnének. Mert ez a környék megérdemli!

Vezetőkép: nagyvázsonyi delegáció Egyházasbáston

VIDEÓ: főzőverseny eredményhirdetése

Címkék: , , , , , , , , , , , , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.