Fenyvesi Zoltán választókerületi elnök elmondta, hogy a népszavazáson közel tízezer ajkai szavazott nemmel, vagyis az emberek elutasítják a betelepítési kvótát, kivéve a polgármestert és a helyi média egyik vezetőjét. Ravasz Tibor frakcióvezető hangsúlyozta, Brüsszelben elkezdték a tárgyalásokat a bevándorlók szétosztásáról, ezért különösen fontossá vált a véleménynyilvánítás, a konzultációs kérdőíveket jövő hét végéig lehet visszaküldeni.

Gulyás Gergely szerint komoly jelentőséggel bír, hogy az ország szuverenitásának megőrzését szolgáló elképzeléseknek mekkora a társadalmi támogatottsága.

Csebi Pogány Péter,  Nagyvázsony díszpolgára és Fenyvesi Zoltán, megyei  alelnök

Csebi Pogány Péter, Nagyvázsony díszpolgára és Fenyvesi Zoltán, megyei alelnök

– Az ország elég erőssé vált ahhoz, hogy szembeszálljon multinacionális cégekkel, amelyek aránytalanul nagy profitra tettek szert. Ennek köszönhető a rezsicsökkentés, és hogy a magyar állam dönthet az energiaárakról – mondta Gulyás Gergely, majd a népvándorlásról beszélt.

– A veszély valós! Mi megvédtük az unió külső határait, és bár kezdetben sok bírálat érte hazánkat, egyre többen közelítenek a mi álláspontunkhoz, felismerve saját érdekeiket – fogalmazott az alelnök.

A belpolitikai helyzetről elmondta: álláspontja szerint sem a baloldalról, sem a Jobbikról nem elképzelhető, hogy működő kormányt tudjon alakítani. A fórumon a sportról, egészségügyről, médiáról is hangzottak el kérdések, valamint a bíróságok működése is szóba került. Az alelnök az igazságszolgáltatás csődjének nevezte az olyan eseteket, amikor nincs lehetőség felelősség megállapítására emberi mulasztásokkal összefüggő, emberi életeket követelő tragédiák esetén, mint például a vörösiszap-katasztrófa. A rendezvényen szépszámú nagyvázsonyi csoport is részt vett Ajkán,  hogy meghallgassa a korábban Kinizsi falujába kétszer is ellátogató alelnököt.

A konzultációs ív kitölthető neten is,  ha ide kattint.

Forrás: veol.hu,  infotv.hu