2019. február 19., Zsuzsanna

Esti vita az év fotói között

év természetfotója emlősök viselkedése kategória esti vitaAz Év természetfotósai között Mesterházi József, nagyvázsonyi erdész-vadász, természetfotós kattintása is. Közel 3500 kép között lett díjazott az Esti vita!

mesterházi józsef díjjal és Rékával

Mesterházi József a díjátadó után Réka lányával. Forrás: facebook

A NaturArt – Magyar Természetfotósok Szövetsége 23. alkalommal írta ki hazánk és a régió legrangosabb természetfotó-pályázatát. A zsűri összesen több mint 3400 képből válogatott, és az értékes, komoly szakmai elismerést jelentő díjakért az utolsó fordulóban több mint hatvan alkotó 102 műve versengett. A zsűri döntése értelmében a „Canon – Az Év Természetfotósa 2015” pályázat fődíját, Az Év Természetfotósa elismerést Máté Bence nyerte el. A világszerte sikert sikerre halmozó természetfotós ötödik alkalommal érdemelte ki a szakmai díjat. Az Év Ifjú Természetfotósa a szabadkai Szekeres Levente lett, aki a pályázat történetében az első határon túli nagydíjas.

Az Év Természetfotója címet Máté Bence „Lépéselőny” című képe nyerte. A pályázat legszebb képeiből kiállítás nyílt a Magyar Természettudományi Múzeumban. Az Év természetfotói között ott van (vezetőképünk, forrás: origo.hu) Mesterházi József, Nagyvázsony Jó Hírnevéért-díjas erdész, vadász, természetfotós Esti vita c. fényképe is, amelyik az Emlősök viselkedése kategóriában került a rangos fotóművészek, elismerések büszke táborába, az első helyre.

Címkék: , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.