2018. oktober 19., Nándor

Legjobb balatoni fagyi a világ legjobbjai között

bringatanyaBolognában rendezték meg a fagylalt világbajnokság (Gelato World Tour) európai döntőjét a nyáron, melyen az áprilisi magyarországi verseny első három helyezettje képviselte hazánkat. Innen jutott a világbajnoki döntőbe, Riminibe a Balaton-parti csapat. 

A bolognai megmérettetésen a gyenesdiásiak maracujás csokifagyijukkal vettek részt. A kézműves fagylaltműhely ifjú tehetségének, Somogyi Renátának “Il mio Cioccolato”, azaz maracujás csokoládé fagylaltja, karamellizált ostyalapokkal és saját készítésű csokoládéöntettel második lett, így egyedüli magyarként  szerzett jogot a szeptemberi, Riminiben rendezendő világbajnokságon való részvételre.

Az észak-olasz tengerparti városban megrendezett “vb-döntőn” a gyenesdiási Bringatanya fagyizó csokoládéfagylaltja érdemelte ki a zsűri egyik szakmai különdíját a Gelato World Tour.  A gasztronómiai szakértőkből és szakújságírókból álló zsűri indoklása szerint a magyar csokoládéfagylalt “csábító”, és különlegessége, hogy állati eredetű fehérje nélkül készül.

fotó: facebook

Címkék: , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.