2020. julius 11., Nóra, Lili

Pásztorkutyák, csordahajtás, szüret – vigasság Nagyvázsonyban

videóval

marhanagyhajtás 2017 őszTíz évvel ezelőtt rendeztek először Marha(nagy)hajtás – szüreti mulatság és pásztorünnep rendezvénysorozatot Nagyvázsonyban. Idén szeptember 23-án lesz a különleges program különleges bemutatókkal.

Pulik, pumik, mudik, kuvaszok, komondorok valamint juhok is fellépnek a magyartarka-csorda “tagjai”, lovak, fogatok és természetesen hagyományőrző csoportok mellett Nagyvázsonyban, a X. Szent Mihály-napi Marha(nagy)hajtáson. Az események cigányzenés ébresztővel, lovas- és fogatos szüreti felvonulással (kínálópontokon műsorral) kezdődnek, majd Nemesleányfalu és Nagyvázsony közötti réten bemutatók, hagyományőrző színpadi műsorok mellett a Magyar Pásztorkutyatartók Hagyományőrző Egyesülete tart szabadtéri kiállítást és két alkalommal látványos, családokat is bevonó, interaktív bemutatót, terelő-showt.

Az eseményt főzőverseny, I. Hock József Kispályás Labdarúgó-emlékkupa, Gedeon e-buszjárat, valamint este szüreti bál egészíti ki. Másnap a Tenisz Club Nagyvázsony szervezésében a Labdaszüret-verseny kerül megrendezésre. Részletek a plakátra kattintva olvashatóak.

pásztorkutya-videó:

Címkék: , , , , , , , , , , , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.