2020. augusztus 7., Ibolya

“Nem a csodára várnak…”

hírlevélNagyvázsony településfilmje kapcsán megható és megerősítő olvasói levél érkezett hozzánk.

Magáról, az alkotásról itt írtunk illetve be is ágyaztuk a videót a cikkbe. Most egy levelet közlünk, melyet Csebi Pogány Péter, a Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke kapott és juttatott el portálunknak:

Nagyon jól sikerült kis videó, melyről most hirtelenjében ezek ugrottak be :

  1. Önmagában a megkapó régi építmények, történelmi háttér kevés volna (bár én a pálos emlékek nagy rajongója vagyok). Ez sok településen előfordul, csak az ott élőket ez baromira nem érdekli.

Ahogy én láttam nálatok: a nagyvázsonyi ember ismeri a múltját, büszke rá, ápolja a hagyományokat. Ez így együtt a garancia arra, hogy az utókornak megőriz és átad mindent.

  1. Sok település a csodát várja, vagy legalábbis azt, hogy a problémáikat majd csak megoldják helyettük központilag.

Ahogy én láttam nálatok: Nagyvázsony felméri a lehetőségeket,  a község lakosainak érdekeit figyelve kreatívan, bátran tervez, megvalósít, alkot.

  1. Sok településen az ott lakók csupán egymástól független emberek csoportja azonos lakhellyel.

Ahogy én láttam nálatok: valódi közösséget alkottok és egy irányba, egy nagyon jó irányba toljátok a község szekerét. Mindenki a saját területén tesz hozzá valamit az eredményességhez.

  1. A videóról is az jön le, meg egyébként, ha valaki csak keresztül hajt a községen, árad belőle, hogy valamit ott nagyon jól csinálnak… Isten áldja Nagyvázsonyt!”

 

Címkék: , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.