2020. augusztus 7., Ibolya

Nagyvázsonyi fiúk a jubileumi Hazajáróban

alsókubin hazajáró forgatásvideóval

A “Hazajáró” hétről-hétre bakancsot húz és nekiindul, hogy keresztül-kasul bebarangolja a Kárpát-medence varázslatos tájait és megismerje hazánk természeti- és kulturális értékeit, történelmi emlékeit és az ott élő emberek mindennapjait. A kereken századik epizódnak nagyvázsonyi szereplői is voltak. 

A stáb Moys Zoltán rendező-szerkesztő szervezésében Erdélyben, Felvidéken, Kárpátalján, Délvidéken, Muravidéken, Őrvidéken és belső-Magyarországon hol gyalog, hol szekérrel, kerékpárral vagy kenuval halad vándorútja során. A Kárpátok fenséges gerinceitől, várromokon, apró fatemplomokon és véráztatta harcmezőkön át, patinás városokig – megannyi magyar emlék kíséri a “Hazajáró” soha véget nem érő útját.

November 4-i epizódban, a sorozat Árvai-Magura hegységében forgatott részben két nagyvázsonyi fiú, Fábry Csanád Zsolt és Fábry Lehel Sándor is a stábbal tartott, hogy felfedezzék történelmi Hazánk legészakibb vármegyéjét. Árva várában még a Vázsonykői Zichy-család címerét is felfedezte a testvérpár, hiszen a nagyvázsonyi család működtette a várat 1792-től 1894-ig, illetve a XIX. század elején bekövetkezett tűzvész után szintén a nagyvázsonyi család végeztette el az épületek helyreállítását.

Mindez kiderül az M5-ön illetve a Duna World-csatornán sugárzott sorozat árvai részéből, videójából:

A műsorra szavazni lehet a Prima Primissima-díj közönségdíjazásáért. Részletek itt.  

(címlapfotó: Alsókubinban Kenyeres Oszkár, Jakab Sándor “hazajárókkal” a nagyvázsonyi testvérpár)

Címkék: , , , , , , , , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.