2020. augusztus 4., Domonkos, Dominika

Adventi programkavalkád Nagyvázsonyban

100 fős Betlehem_2Három adventi vasárnap mellett Mikuláskor, Szenteste december 22-én és Szilveszterkor is hívogatja a minőségi programokat kedvelő közönséget a nagyvázsonyi önkormányzat.

December 3-án, 10-én és 17-én is lesz Adventi Örömök – Élő Betlehem Nagyvázsonyban, ahol már felállították a faluközpontban a karácsonyi dallamokkal kísért betlehemet, mellette a kiskarámot a jószágoknak (rackák és szamár). A rendezvényeken hagyományosan a történelmi egyházak képviselői gyújtanak meg egy-egy gyertyát a település adventi koszorúján illetve Nagyvázsonyi intézményei, civil szervezetei működnek közre programokkal. A vasárnapi alkalmak 16 órakor kezdődnek a Reményi Rendezvényházban. December 6-án lovas szánnal/lovas kocsival járja a Mikulás a települést és intézményeit “menetrend” szerint.

Elővételben lehet jegyet váltani a szilveszteri party-ra

Elővételben lehet jegyet váltani a szilveszteri party-ra

A tavalyi nagy sikerre és meghittségre tekintettel idén is megrendezésre kerül a 100 fős Betlehem a Kinizsi várnál. Ugyancsak a helyi civilek, művészeti közösségek, intézmények és az önkormányzat fognak össze és az elevenítik meg 5 élőképpel a Megváltó születésének misztikus éjszakáját. A 25 perces, szinte végig zenés összeállítást Szeles József, a Petőfi Színház színművésze rendezi népdalok, népi és liturgikus énekek valamint a falu egykori plébánosának, Pajer Antalnak verseiből. A programot követően (december 23., péntek, 17.00 óra) sült gesztenye, forralt bor, forró tea, melegedő és táncház várja az érdeklődőket a Kinizsi Turistaszálló épületében. December 31-én szilveszteri party-ra lehet elővételben (csak elővételben) jegyet váltani. Tartalmas, sokszínű és színvonalas programok várják a helyieket és kirándulókat Nagyvázsonyban advent időszakában.

Címkék: , , , , , , , , , , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.