2020. augusztus 4., Domonkos, Dominika

Közösségformáló volt a nagyvázsonyi betlehemes – közel ezer ember jött el a programra

betlehem lauraVIDEÓVAL

Veszprém Megyei Napló illetve a VEOL.HU izgalmas és kiváló fotókkal tudósított a nagyvázsonyi betlehemes műsorról. Érdemes a cikkre kattintani illetve a község 5 perces kisfilmjét megnézni az eseményről. 

Idén is sokan, mintegy ezren voltak kíváncsiak a műsorra, amelyet december 23-án a Kinizsi-várnál mutattak be. A 25 perces, szinte végig zenés összeállítást Szeles József, a Petőfi Színház színművésze rendezte népdalokból, népi és liturgikus énekekből, valamint a falu egykori plébánosa, Pajer Antal verséből. A műsort humoros elemek, valamint a Petőfi Színház hang- és fénytechnikája tette még élvezetesebbé. A programot követően sült gesztenye, forralt bor, forró tea, melegedő és zenés együttlét lehetősége várta az érdeklődőket.

Az előadással, amelyet már második alkalommal rendeztek meg, szeretnék megjeleníteni a szenteste előtt egy nappal a karácsony méltóságát. Az előadás során öt zenés előképet elevenítettek meg a szereplők, akik között ott voltak a helyi óvodások, iskolások, nyugdíjasok, táncosok, a férfi dalárda és a női dalkör tagjai is. A tavalyi évhez képest újdonságként, egységesen, színes palástokban léptek fel a szereplők – a jelmezeket a Pontes Alapítvány pályázati támogatása biztosította. Az élőképek között szerepelt Heródes udvara, a pásztorok tanyája, a fogadós háza, a Napkeleti bölcsek érkezése és a betlehemi istállóban a pásztorok imádása.
Az alapvetően helyiek által összeállított 25 perces programról a veol.hu illetve a Veszprém megyei Napló teljes cikke itt olvasható el, ugyanitt különleges fényképalbum is megtekinthető.
fotó: Pesthy Márton (veol.hu)
Videó, a település kisfilmet is készített a programról:

Címkék: , , , , , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.