2020. augusztus 3., Hermina

Márvány Péter polgármester, Márta István képviselő lett Kapolcson

kapolcs hídÚj testületet választott Kapolcs község választói a január 7-i időközi választáson. A településvezető Márvány Péter lett, Márta István pedig a képviselő-testület tagja lett. Közösségi oldalakon nyilatkoztak a falu új vezetői. Mutatjuk a képviselők listáját és szavazatszámait is. 

Takács Lászlóné jegyző az MTI-nek elmondta: a polgármesteri tisztségért ketten indultak, Márvány Péter 139, Göntér Gyula, a település szintén független korábbi polgármestere 73 szavazatot kapott. A 398 lakosú településen a 307 választásra jogosult közül 213 választópolgár ment el szavazni, ez 69 százalékos részvételi arányt jelent. Kapolcson képviselőket is választottak, a négy helyért hét független jelölt indult. A település képviselőnek választotta a Művészetek Völgyének (egyik) megálmodóját, évtizedeken át szervezőjét, Márta Istvánt, a fesztivál-szövetség elnökét is. Márvány Péter korábban Angliában illetve a Baptista Szeretetszolgálatnál dolgozott.

A falu új vezetője úgy nyilatkozott közösségi oldalán, hogy “soha nem éltem meg át ilyet, mint az elmúlt 2 hónapban. Azon fogok dolgozni hogy megtérüljön a belém fektetett bizalom, és remélem hogy idővel meggyőzöm azokat is akik most nem rám szavaztak.” Márta István ugyancsak közösségi oldalán hangsúlyozta, hogy nagyon fontos, hogy a települést helyben élő vezető vezesse, egyúttal gratulált az új polgármesternek.  A 139 szavazatot kapott Márta István mellett a helyi testület tagja lett Kocsis Csaba 145, Sári János 123 és Horváth Lászlóné is 112 szavazattal – derül ki a helyi választási bizottság jegyzőkönyvéből.

Címkék: , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.