2020. julius 7., Appolónia

Jogerős: elítélték a barnagi “cukrosbácsit”

pedofiliaElítélték a barnagi cukrosbácsit. Az első fokon felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt elkövető fellebbezett. Másodfokon, jogerősen letöltendőt kapott fiatal korúak molesztálásáért A.B.E. Miután egyesek ezt a beteg esetet a kötelességüket végző önkormányzati és a gyermekvédelem dolgozókat támadva osztották meg profiljukon, a polgármester közleményben jelezte: az is beteg, aki egy ilyen esetet gyűlölködésre és hazudozásra használ fel.

Jogerős döntés született abban az ügyben, amelynek a nyomozásáról itt számoltunk be 2016 októberében.  Az elkövető A.B. Ernő szexuális cselekményekre vett rá két kiskorú fiút ellenszolgáltatásért egy idős férfi, akit ezért a bíróság előbb felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt, majd jogerősen két évre börtönbe zárt. A Barnagon élő A. Béla Ernő születése óta ismerte azt a 14 éves fiút, akit arra kért meg 2016 augusztusában, hogy a nagyvázsonyi Teleházban rendszeresen megforduló 15 éves barátjának mutassa be. A találkozás alkalmával mindkét legénynek vásárolt chipset, kólát, focis kártyát, valamint egy-egy doboz márkás cigarettát. Egyúttal tudomásukra hozta, hogy szexuális ellenszolgáltatás fejében a jövőben vásárolna nekik még édességet is.

“Amikor autójával visszavitte a két sértettet a teleházhoz, útközben mindkettőjüket kényes helyen fogdosta. A 61 éves vádlott közölte velük, amennyiben belemennek az „üzletbe”, a település boltjánál mindennap kora délután megtalálják őt. Két nappal később a fiúk megjelentek az élelmiszerüzletnél a megbeszélt időpontban, majd innen a vádlott kocsijával elvitte őket a nagyvázsonyi kolostor romjaihoz. A két kamasz ekkor felvetette, hogy a szexuális szolgáltatásért ne csak édességet, cigit vegyen nekik a vádlott, hanem pénzt is adjon. Abban állapodtak meg, hogy a mások elől titkolni való találkozások után kapnak fejenként öt-, illetve négyezer forintot, valamint egy-egy doboz füstölnivalót. Már az első alkalommal orális szexre került sor, amiért a fiúk megkapták a kialkudott pénzüket és cigarettájukat. Máskor a futballpálya mögötti területre vitte őket, ahol a kamaszok „örömet szereztek” az idős férfinak. Ezen kívül még hatszor került sor ilyen jellegű találkozóra, ahol nem mindig volt jelen mindkét sértett. A bíróság azt is megállapította, hogy a vádlott tisztában volt azzal, hogy a két fiatal még nem töltette be a 18. életévét. A. Béla Ernő a nyomozati szakban tagadta a bűncselekményt, ám a bíróság előtt már részben beismerte tettét – tudósít a bírósági döntésről a veol.hu ebben a cikkében. Szexuális bűncselekményben, gyermekprostitúció kihasználásban tartották bűnösnek az elítélt volt barnagi képviselőt.

Az esettől a nagyvázsonyi önkormányzat 2016 őszén is elhatárolódott, a polgármester közleményében 2016 őszén hangsúlyozta: Nagyvázsony önkormányzatának nincs dolga ezzel a barnagi illetőségű esettel, az IKSZT kollégái illetve a járási gyermekvédelem nagyvázsonyi szakemberi az eset megismerésekor a leghelyesebben cselekedtek és jelentették azt a nyomozóhatóságoknak.
Mivel voltak, akik facebook-oldalukon ezt az esetet vállalhatatlan stílusban osztották meg (volt képviselő többek között), a polgármester az alábbi közleményt adta ki:

Közlemény

A volt barnagi képviselő és barnagi lakos kiskorúakkal szemben elkövetett szexuális bűncselekménye továbbra sem tartozik a nagyvázsonyi önkormányzatra. A hatóságok lefojtatták a nyomozást, a bíróság ítéletet hozott. A nagyvázsonyi IKSZT vezetői, munkatársai, illetve a járási gyermekvédelmi szakemberek nagyvázsonyi munkatársai a lehető legbölcsebben cselekedtek teljesítve emberi és szakmai kötelességüket, amikor jelezték a hatóságoknak a tudomásukra jutott gyanút illetve vállalták az eljárásban a tanúskodást és az ezzel járó lelki terhet. Minden épelméjű embert, kivált szülőt, megrázott a barnagi lakos cselekménye. Szomorú, hogy vannak akik ezt a beteg esetet szintén a beteges gyűlölködés és hazudozás szintjén osztják meg vagy kommentálják.
Köszönet illeti munkatársainkat a felelős magatartásért. 

Fábry Szabolcs polgármester

Címkék: , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.