2020. február 17., Donát

Európa kulturális fővárosa: Veszprém képviselheti Magyarországot

veszprém európa kulturális fővárosaMa bejelentették: Veszprém képviselheti hazánkat, mint Európa egyik Kulturális Fővárosa 2023-ban, a megyeszékhely az egyik továbbjutó.

Porga Gyula, Veszprém város polgármestere facebook-oldalán lévő bejegyzésből kiderült: Veszprém, Győr és Debrecen maradt versenyben megkapva a lehetőséget, hogy az Európa Kulturális Fővárosaként Magyarországot képviselhesse. Porga Gyula polgármester még Márfi Gyula érsek atyával, a Nagyvázsonyi Közéleti Kávéház keretében (2016 Adventje) elmondta, 2023-ban ismét magyar város is betölti az Európa kulturális fővárosa címet. Hozzátette, Veszprém jó eséllyel indul a pályázaton, amelynek anyagát több mint egy éve szakértőkkel készítik elő. Kiemelte, a pályázat akkor lehet sikeres, ha megjelennek benne a veszprémiek és a környéken élők javaslatai, ötletei, ennek érdekében a város és a térség fesztiváljain, nagyobb rendezvényein kérdőíveket tölthetnek ki a lakók arról, milyen megyeszékhelyet képzelnek el a 2020-as években.

A kitüntető címet városok szerzik meg, de Veszprém térségi pályázatot ad be, ennek érdekében együttműködési megállapodást kötöttek a Balatoni Szövetséggel, és Porga Gyula személyesen találkozott a térség településeinek polgármestereivel. Nagyvázsony örömmel támogatta a megyeszékhely kezdeményezését. A pályázatban infrastrukturális beruházások és kulturális programok egyaránt szerepelnek.

Fotó: a bejelentés pillanata. Forrás: facebook

Címkék: , , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.