2020. február 19., Zsuzsanna

Nemzetközi sikert ért el Reicher Míra

reichert míravideóval

Reichert Míra 2016-ban kapta meg a faluközösség egyik legjelentősebb elismerését. Most nemzetközi szakmai cukrász-versenyen is sikert sikerre halmozott a nagyvázsonyi hölgy, aki két díjat is elnyert a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete által szervezett Pataki János emlékversenyen. 

Tehetséges cukrászok, tortadíszítő szakemberek, kulináris festő- és szobrászművészek versengtek a februári Sirha Budapest Gasztro szakkiállításon. A veszprémi Kokó Cukrászda nagyvázsonyi versenyzője István király mellszobrát készítette el, amellyel aranyérmet és különdíjat is nyert a prémium nemzetközi élelmiszeripari szakkiállításon. A 25 kilogramm súlyú, 75 centiméter magas, ehető torta váza gabonamasszából, a bevonata cukorból van. Merevítés nélkül készült és semmiféle idegen anyagot nem tartalmaz.

Téma kikötés nem volt a versenyen, ezért a főnökömmel közös megállapodás volt, hogy valamilyen magyar témával induljunk. Pintér Zsolt cukrászmester ötlete volt, hogy István király szobrát formáljam meg. Kisebb-nagyobb megszakításokkal, nyolc-kilenc nap alatt készült el a torta és a műhelymunka sem állt le közben – mondta el Reichert Míra, a díjnyertes torta készítője, aki természetesen boldog a cukrászati artisztika kategóriában elnyert aranyérem és az abszolút győztesnek járó díj miatt.  A torta különlegesség és a díjak megtekinthetők Veszprémben a Március 15. utcai cukrászdában – számolt be a veol.hu a Nagyvázsony Jó Hírnevéért-díjas cukrászhölgy legutóbbi sikeréről.

Fotó: veol.hu

Riport, videó:

Címkék: , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.