2020. március 29., Auguszta

Falumegújítási díj: Nagyvázsony kiváló kategória és építész-különdíj

33478323_1664978173567758_2757251115769659392_nNagyvázsony átvette a hazai falufejlesztési díj legmagasabb elismerését, a Magyarországi Falumegújítási díj kiváló díjazását és egy rangos különdíjban is részesültek a település fejlesztései.

dr. Dukai Miklós államtitkár és Fábry Szabolcs a díjakkal

dr. Dukai Miklós államtitkár és Fábry Szabolcs a díjakkal

Hit, munka, munkatársak, partnerek, barátok és család, mindezek szükségesek voltak a szakmai elismeréshez– fogalmazott Fábry Szabolcs nagyvázsonyi polgármester Nagypáliban, a Magyarországi Falumegújítási-díj átadó ünnepségén 2017. május 25-én. A díjazást két évente ítéli oda a Belügyminisztérium, miután a különböző minisztériumok képviselőiből, és különböző szakmai szervezetek szakembereiből álló zsűri bejárások után értékeli a beérkezett településfejlesztési koncepciókat, munkákat. Pintér Sándor belügyminiszter nevében és a tárcavezető által aláírt díszoklevelet dr. Dukai Miklós helyettes államtitkár adta át, mellé a míves Zsolnay-vázát illetve egyedüli faluként a Magyar Építőművészek Szövetségének különdíját, ahogy az oklevél fogalmaz, a “fenntartható falufejlsztés kiváló színvonalú megvalósításáért“. Ez utóbbi szervezetnek elnöke Krizsán András DLA, a szövetség elnöke, Ybl-díjas építész. A díjátadón Fábry Szabolcs elmondta: a stabil család illetve párkapcsolat úgy látja, nem csak személyes életében, hanem a munkatársak életében is fontos a színvonalas munkához, hiszen kiegyensúlyozott kollégák nélkül nem lehet sikereket elérni.

Április 8-a után gyakorlatilag több balliberális publicisztikában lehülyézték a magyar vidéket. Nem vagyok főállású polgármester, munkám és vállalkozásom révén látható, hogy a Nagypáliban idén díjazott települések (köztük kelet-magyarországi falvak) mellett több tucat, de talán több száz magyar község van az ország minden pontján, amelyek ugyanazon az úton járnak, mint az idén díjazott közösségek. Talán azoknak az újságíróknak is itt kellene lenniük ezen az ünnepségen, akik ostoba írásaikban úgy minősítik le a magyar falvakat, hogy halvány lila dunsztjuk nincs a vidéki valóságról, mindennapokról – fogalmazott a nagyvázsonyi polgármester a díjátadón és a Karc FM itt meghallgató riportjában.  Nagyvázsony település mellett további négy közösség kapott kiváló díjazást, 5 további falu emlékoklevelet a színvonalas munkáért, Iszkaszentgyörgy pedig az Európai Falumegújítási versenyben képviselheti Magyarországot 2018-ban. A díjazottak a kétnapos rendezvényen standokon mutatták községeik értékeit.

Címlapfotó: nagyvázsonyi delegáció standja előtt Nagypáliban

Címkék: , , , , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.