2020. junius 3., Klotild

Gedeon: főszezoni menetrend szeptember 2-ig érvényes

e-busz főszezonvideóval

A nyári üzemmódra kapcsolt Gedeon, a nagyvázsonyi e-busz, amely minden nap óránként járja be a falut a helyiek és a turisták örömére – de csak szeptember 2-ig. Szeptember 3-tól utószezoni menetrend lép érvénybe.

Szeptember 2-ig minden nap főszezoni menetrend szerint közlekedik (még két hetet) Nagyvázsony turisztikai különlegessége, a 17 személyes elektromos busz. A járat minden nap 10.25-17.25 között óránként indulva járja körbe a települést és mutatja be automata idegenvezetéssel a falu nevezetességeit, látványosságait, különleges történelmi múltját, jelenét és jövőbemutató törekvéseit. Gedeon 200 (diák/nyugdíjas) illetve 400 (felnőtt) forint/fő áron vehető igénybe, de a várpénztárban várbelépővel további 100 forint/fő kedvezménnyel jegyet lehet venni a 30 perces zenés utazásra. Hétköznap az e-buszjárat a nagyvázsonyi polgároknak ingyenes szolgáltatás.

Szeptember 3-tól az e-busz 7.15, 9.15, 12.15 és 16.15 órakor indul – ebben az időszakban már nem a vártól, hanem – a rendezvényháztól (faluközpont) és az alsó faluba (Szent István-templom-Rákóczi út) futó kör után a vár, faluközpont, óvoda érintésével Nemesleányfaluba, majd a Kertalja utca-Ipartelep-Iskola utca-Iskola útvonalon a rendezvényházig jár hétköznapokon. Az elő- és utószezoni napi négy járat mellett idén Gedeon még az október 23-i hosszú hétvégén jár majd a nyári menetrend szerint, december 1-vel viszont téli álomba vonul.

Videó: ebben a 6 perces imázsfilmben Gedeon is “bemutatkozik”:

Címkék: , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.