2020. május 29., Magdolna

Nagyvázsonyi fogattal nyitott az Operettfesztivál

lovas fogat operettfesztiválvideóval

Ilyet még nem látott Veszprém. A primadonna, Füredi Nikolett lovaskocsin érkezett az I. Rátonyi Róbert Operettfesztivál nyitóceremóniájára – írja a Petőfi Színház facebook-oldala. És valóban…

A Rátonyi Róbertről elnevezett fesztivált első alkalommal, hagyományteremtő céllal rendezték meg a Petőfi Színházban. A négynapos rendezvény június 21. és 24. között zajlott. Napközben mozgalmas és színes családi programok várták az érdeklődőket a Színházkertben, este pedig a műfaj képviselői  léptek fel a nagyszínpadon. Rátonyi Róbert életének utolsó szakaszában négy előadást is rendezett Veszprémben. A Veszprémi Petőfi Színház a művész előtt tisztelegve szervezi  a Rátonyi Róbert Operettfesztivált melynek célja, hogy a négynapos programsorozat a családosan érkezők számára is tartalmas kikapcsolódást nyújtson, és minél többen közelebbről is megismerkedjenek a hungarikumnak számító műfajjal.

A fesztivál mind a négy napján gazdag kísérőprogram várta a kikapcsolódni vágyókat. A szabadtéri rövid színpadi műsorok mellett népművészeti kirakodóvásár, mutatványosok, családi programok színesítették a kínálatot, volt bábszínház, bohócok, artisták, huszárok és sok-sok meglepetés, köztük a primadonna fogatos bevonulása. Fogattal a rendezvények Fábry Szabolcs, nagyvázsonyi polgármester működött közre lovaival.

Fotó: Petőfi Színház facebook-oldala a főpróbáról. Videó a fogatos megnyitóról: itt megtekinthető

Címkék: , , , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.