2020. julius 6., Csaba

Sikeres volt a Hazajáró Napok és az első REND-s Piac

pendelyNagyvázsonyban harmadik alkalommal rendezték meg a Hazajáró Napokat kórustalálkozóval, ötödször a Várbált és először a Rend-s Piacot. Az országos és megyei média nagyszerű kritikákkal illette a rendezvénysorozatot, de a legmeghatóbb visszajelzések a szerzetes piac kapcsán érkeztek a szervezőkhöz. Különleges kezdeményezés volt a nándorfehérvári diadalról való megemlékezés is, amely az ország első ilyen típusú (csatajelenet és Dugovics Titusz hőstettének emlékére toronyzuhanás) megemlékezése. 

A rendezvényen ugyanakkor a már hagyományos Kinizsi Szövetségi találkozóra is sor került, megrendezésre került a Hazajáró Közönségtalálkozó is,  melyet a Felszállott a Páva-győztes Pendely Énekegyüttes, a dunavarsányi Kantátik Férfikórus és a nagyvázsonyi Férfi Dalárda műsora, előadásai színesítettek. A Pest megyei férfikórus a július 22-i zenés szentmisén is közreműködött, ahogy az egész nyáron és a rendezvény alatt szolgáló Vértes Hagyományőrzők is. Folyamatosan számolt be a veol.hu, az M1 és a Duna TV Nagyvázsony nyári rendezvényeiről. A különböző részletes és fotókkal is gazdagon illusztrált eseménybeszámolókat itt lehet megtekinteni:

megnyitó ünnepség, várbál-tudósítás, Nándorfehérvári ünnepség

Ciszteri nővérek a REND-s Piacon. Fotó: Magyar Kurír

Ciszteri nővérek a REND-s Piacon. Fotó: Magyar Kurír

Az idén első alkalommal megrendezésre kerülő, a programsorozatba illeszkedő REND-s Piaccal illetve a kórustalálkozóval kapcsolatban pedig  megható leveleket is megosztottak a közösségi oldalakon. Idézzük őket:

Kedves Szabolcs!
Kedves Anita, Zsuzsa, Hédi, Andrea, Luca, Gergő és mindenki, aki a RENDes PIAC létrehozásában közreműködött!
Már az első levél, melyben írtatok a piac ötletéről, jó érzéssel töltött el minket. Érezni lehetett benne a jó szándékot, szeretetet, ami Szabolcs, a személyes kapcsolataid révén a hazai szerzetesek felé megnyilvánul.
Ezt a kollégáidnak is sikerült átadni és mindenki, akivel a piac kapcsán találkoztunk, nagyon segítőkész és barátságos volt velünk.
Sok szép találkozásra volt lehetőség, akár a nagyvázsonyi segítőkkel, akár a jelen lévő szerzetesekkel, apácákkal, a vásárt látogatókkal beszélgettünk.
Gesztelyi-Nagy Judit, aki csoportunk létrehozója és lelki vezetője évek óta arra mutat nekünk példát és készít fel, hogy méltó módon és igazul képviseljük a szeretetet,és igazságot a világban. Ez a piac jó lehetőség volt ezt megélni, így jelen lenni veletek.
Tapasztalatok, is vannak bőven, amiket szívesen osztunk meg veletek, hogy a jövő évi piac még szebb, gazdagabb lehessen.
Mi örömmel folytatnánk, mert fontosnak érezzük a valós beszélgetéseket, a személyes kapcsolatokat, a jelenlétet Nagyvázsonyban, az egyik legszebb pálos múltú településen.
Szeretettel,
A pálos rend körül szerveződött csoport tagjai

Kedves Nagyvázsonyiak! Szeretném elmondani, hogy a dunavarsányiak hanyatt estek a nagyvázsonyi hétvégétől. Dicsérték a szervezést, a programok tartalmát, színvonalát, a szállást, az étkezést, a szívélyességet mindenhol, ahol megfordultunk, egyszóval minden tökéletes volt!!!! Köszönet még egyszer mindenért!!!! Az egész “Makori….”, ööö, akarom mondani Kantátika kórus a szívébe zárta Nagyvázsonyt! Nagy Tamás”

Fotó: Pendely-énekegyüttes a bálon (fotó: Bertalan Cintia)

 

Címkék: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.