2020. augusztus 15., Mária

Nagykövettel találkoztak a Kinizsi Szövetség tagjai

20180921_194623_002VIDEÓVAL

A Kinizsi Szövetség tagjai Rancz Károly pancsovai alpolgármester meghívására találkozhattak  dr. Pintér Attila belgrádi nagykövet úrral, pancsovai, székelykevei, verseci és kevevári magyar barátaikkal, legdélebben élő honfitársakkalSőt: eljutottak Szendrőre, Kinizsi utolsó csatájának helyszínére is a külügyminisztérium és a Pontes Alapítvány támogatásának köszönhetően.


 

Kinizsi utolsó harcának helyszíne, Szendrő

Kinizsi utolsó harcának helyszíne, Szendrő

Meggyőződésem, hogy a Kinizsi Szövetség nagyban hozzájárul az elszakított területek szórványmagyarságának megmaradásához – írta Hazánk nagykövete az esemény emlékkönyvébe. Mi is ebben hiszünk.A Kinizsi szövetség 2015-ben alakult meg. Nagyvázsony polgármestere, Fábry Szabolcs volt az alapítója: „A történelemben voltunk sokkal nehezebb helyzetekben is, most egy olyan időszak van amikor újra tudjuk építeni a Kárpát-medencei összetartozást.”  A szövetség tagjai évente többször üléseznek. Legfőbb céljuk, hogy minél jobban megismerjék egymást és szoros kapcsolatokat alakítsanak ki. Rancz Károly, elnök, Petőfi Sándor Művelődési Egyesület, Pancsova: „Megismerjük egymást, a szokásainkat, az elképzeléseinket, és talán ennek köszönhetően létrejöhet egy ipari együttműködés. A gyerekek is megtanulhatják egymás történelmét.”

Zékány Zsolt, Nagyvázsony alpolgármestere a további célokról beszélt: „Terveink azok, hogy a Kinizsi Szövetség tagjait jobban tudjuk segíteni, illetve a magyarság életben tartása” A jövőben azon dolgozunk, hogy iskolásoknak, vállalkozóknak célirányosan is szervezzünk programokat – mondta Fábry Szabolcs az eseményen.

Forrás: pannontv, Szabadka

Pannon Tv, videó itt megtekinthető

Címkék: , , , , , , , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.