2020. augusztus 9., Emõd

Magyar falvak program kormánybiztosa járt Nagyvázsonyban

FB_IMG_1537997782464Gyopáros Alpár, a Modern Települések kormánybiztosa tartott fórumot Nagyvázsonyban, a Közéleti Kávéházban. A rendezvényen elhangzott, hogy a 150 milliárd forint hazai forrással tervezett Magyar Falvak programban lesz többek között falusi CSOK-program, szolgálati lakásprogram, helyi identitást támogató fejlesztések, alsóbb rendű és belterületi útfejlesztés-program, falugondnok program, közösségi közlekedésfejlesztés is.

Gyopáros Alpár elmondta, hogy számít az MNVH területi felelőseinek munkájára a jövőben, Nagyvázsony pedig a jövőbeni mintaprojektek egyik lehetséges helyszíne lehet. Fenyvesi Zoltán parlamenti képviselő úr köszöntötte az alkalmat ismertetve a program főbb elemeit, kiemelt területeit.
A személyes hangvételű gondolatok közt a kormánybiztos kiemelte Nagyvázsony fejlődési munkáját, a “hagyomány és a XXI. század együttélésének” (idézet a levetített falufilmből) jó példáját, ahova szívesen hozza el tanulmányútra csornai választókerületéből. Fábry Szabolcs polgármester köszöntötte az eseményt és jelezte, a térség polgármeszereivel együtt örömmel fogadják a kisalföldi delegációt.

Címkék: , , , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.