2020. március 30., Zalán

Egy közösség közös sikere: Szent Mihály-napi programok Nagyvázsonyban

marhanagyhajtás6A Balatont és kiemelt turisztikai térségét ilyen példaértékű nemzeti rendezvényekkel lehet négy évszakossá tenni. Szívből gratulálok! Hajrá Nagyvázsony! – fogalmazott Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő a rendezvényről.

marhanagyhajtás7A hétvégi program 16 főzőcsapat, 17 fogat, az iskola, az óvoda és számtalan önkéntes, civil- és hagyományőrző szervezetek, önkormányzati dolgozók közösségének együttes munkája volt. Köszönet mindenkinek a CSAPATmunkáért. Nagyszerű élmény volt ez a másfél nap veletek, önökkel – szerintem mindenkinek, aki eljött a programok valamelyikére – ezek pedig Fábry Szabolcs polgármester sorai a Szent Mihály-napi Marha(nagy)hajtás – pásztorünnep és szüreti mulatság eseményeiről.

marhanagyhajtásA mintegy ezer fős közönséget a szüreti felvonulást követően a helyi intézmények és hagyományőrző közösségek műsorai várták, majd a csorda behajtása után pásztorkutya-bemutató valamint operettgála szórakoztatta a résztvevőket. Szombaton este szüreti mulatsággal zárult a másfél napos rendezvény, amely pénteken este néptáncosok szüreti hagyományőrző népszokásaival, táncházzal, cigányzenével illetve szombat délelőtt a bicskei Zöld Bicske zrt. és a nagyvázsonyi fogatos hulladékgyűjtő kocsik szemléletformáló szelektív gyűjtésével kezdődött. Az eseménysorozaton részt vett az NHKV zrt. is szelektív környezetvédelmi kézműves sátorral, élményprogramokkal.

fotók: Mesterházi József és Izsó Renáta (facebook)

Címkék: , , , , , , , , , , , , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.