2020. julius 6., Csaba

Január vége: átmeneti zárás, átmeneti zárás után nyitás pizzériával

pizzeria_pizze_dsc_5524Január végén bezár átmenetileg a Balázs Kisvendéglő, de az átmeneti zárva tartás első napján kinyit a söröző, ráadásul ez utóbbi pizzéria is lesz.

Január 28-ával kezdődik meg a szokásos téli leállás a Balázs Kisvendéglőben, hiszen ebben az időszakban indul a kávézónak, cukrászdának és kisvendéglőnek is otthont adó közösségi ház, a Reményi Rendezvényház energetikai korszerűsítése. Az önkormányzat TOP-os pályázatot nyert az épület fűtéskorszerűsítésére, amelynek keretében napelemek is szolgálják majd a környezetbarát működést. A munkálatok több héten át tartanak, de a népszerű vendéglátó hely már február 11-én újra kinyit. Nem marad azonban vendéglátás nélkül a község, hiszen a vár mellett a Mátyás Udvar rövidített téli nyitvatartással, a Szent István-templomnál pedig a 20 Cafe rendes nyitvatartással várja vendégeit. A faluközpontban viszont régi-új hely nyitja meg kapuit.

Kinizsi Sör (még?) nem, de megújult söröző és pizzéria lesz a faluközpontban

Kinizsi Sör (még?) nem, de megújult söröző és pizzéria lesz a faluközpontban

A felújított faluközpontban lévő Kinizsi Söröző (kocsma) hónapok óta zárva tart. A korábbi üzemeltető visszaadta az üzemeltetést a veszprémi tulajdonosnak, aki versenytárgyalást hirdetett meg. A négy jelentkező közül nyertes vállalkozó január 28-án nyitja meg a napokban is átalakítás alatt álló vendéglátó helyiséget. A hagyományos söröző, kocsma kis helyiség reggel 6 és este 22.00 óra között január végétől várja vendégeit, ahogy a pizzériának átalakított nagyteremmel is így lesz nyitva (melegkonyha a nyitást követő első időszakban még csak 16.00-21.30 között fog működni). Kialakításra kerül a belső kerthelyiség is, így a nyári, napernyős kinti sörözésre, fröccsözésre (és most már falatozásra is) a jövőben nem a faluközpont autóbusz-állomásában, hanem a belső udvaron lesz lehetőség.

Címkék: , , , , , , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.